Τσακαλώτος πριν χτυπήσει το… κουδούνι : Με θυσίες και σκληρή δουλειά βγαίνουμε από την κρίση


12-12-2017 8:58

Λίγο πριν σημάνει τη λήξη των εργασιών στη Wall Street, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε για τις θυσίες των Ελλήνων και τη σκληρή δουλειά που βγάζουν την Ελλάδα από την κρίση. Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε στο 19ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum στη Νέα Υόρκη.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που σήμερα (12.12.2017) θα είναι εκείνος που θα σημάνει το… τέλος της συνεδρίασης στη Wall Street, έκρινε ότι το 2018 σηματοδοτεί μία καθοριστικής σημασίας στιγμή για την Ελλάδα.

click4more

Κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα σε επενδυτές – «Σας περιμένουμε στην Ελλάδα»

Κατά την ομιλία του στο 19ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε πως ο προϋπολογισμός του 2018 σηματοδοτεί την έξοδο της Ελλάδας από μια μακρά περίοδο προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Αυτό είναι αποτέλεσμα και της σκληρής δουλειάς της ελληνικής κυβέρνησης και των σημαντικών θυσιών των Ελλήνων πολιτών» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Τσακαλώτος: Θυσίες και σκληρή δουλειά έφεραν… εμπιστοσύνη

«Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης τόσο στους καταναλωτές. όσο και στις επιχειρήσεις» δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος. Ο Έλληνας υπουργός έδωσε έμφαση στη μειούμενη τάση στην ανεργία. Όπως είπε, αποτελεί ισχυρό μήνυμα της σταθερά βελτιούμενης τάσης στην ανάπτυξη. Και απέδωσε αυτές τις θετικές προοπτικές στη βελτίωση της πίστης στη βιωσιμότητα των ελληνικών δημόσιων οικονομικών και στην εισαγωγή ενός ευρέος φάσματος μεταρρυθμίσεων που ανασχημάτισαν την ελληνική οικονομία.

Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ

«Σε όλη αυτή την προσπάθεια στόχος της κυβέρνησης ήταν να στηρίξει τα τμήματα της κοινωνίας που επηρεάστηκαν περισσότερο από την κρίση. Καθώς μπαίνουμε στο στάδιο της ανάκαμψης, οι προσπάθειές μας θα είναι να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των προοπτικών ανάπτυξης, υποστηρίζοντας παράλληλα τον δίκαιο χαρακτήρα της», τόνισε.

Μήνυμα στους επενδυτές

Με σαφές μήνυμα προς τους επενδυτές ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι η Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει την εφαρμογή πολιτικών που βελτιώνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον (σ.σ. μείωση της γραφειοκρατίας), ενώ κατευθύνει τη δημόσια χρηματοδότηση σε, πολλά υποσχόμενους, τομείς οικονομικής δραστηριότητας.

«Ο στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να αναμορφώσουν την ελληνική οικονομία».

Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τέλος, κατέστησε σαφές ότι το επόμενο έτος θα χαρακτηρίζεται από τις συζητήσεις σχετικά με τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα χρέους και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να δημιουργήσει επαρκή αποθέματα που θα επιτρέψουν και την περαιτέρω μείωση των επιτοκίων δανεισμού και θα υποστηρίξουν την καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα, πράγμα το οποίο αποτελεί στόχο τόσο της Ελλάδας όσο και των εταίρων της.

Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ

Στη Wall Street

Ο υπουργός Οικονομικών στο περιθώριο της εκδήλωσης θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών. Σήμερα Τρίτη (12.12.2017) θα παρευρεθεί στην ειδική εκδήλωση «Ημέρα της Ελλάδας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης» την οποία διοργανώνει η Capital Link σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Στις 15.45 μ.μ. ο κ. Τσακαλώτος θα κληθεί να σημάνει την λήξη των εργασιών της ημέρας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Πηγή: www.newsit.gr