Αιχμές Έλληνα αξιωματούχου για τις δηλώσεις Ερντογάν: "Το τανγκό θέλει πάντα δύο"


07-12-2017 15:31

Όλα δείχνουν ότι η επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα θα μείνει αξέχαστη σε όλους μας. Οι δηλώσεις του Ερντογάν με το… “καλημέρα” σας δεν “έπεσαν” στο κενό αλλά σχολιάστηκαν από όλους. Έλληνας αξιωματούχος, πέταξε το μπαλάκι στην Τουρκία… τονίζοντας πως είναι στο χέρι της το πως θα χειριστεί τις φιλικές προθέσεις της Ελλάδας,

«Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης έχουμε καθήκον και υποχρέωση, με δεδομένη την αποσταθεροποιημένη περιοχή και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ευρωτουρκικές σχέσεις να είμαστε ο σταθεροποιητικός παράγοντας και να παίρνουμε γενναίες πρωτοβουλίες. Στο πλαίσιο αυτό τείνουμε ακριβώς χείρα φιλίας στην Τουρκία και είναι στο χέρι της εάν θα αξιοποιήσει την πρωτοβουλία μας. Το τανγκό θέλει πάντα δύο», επεσήμανε χαρακτηριστικά αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση του κ. Προκόπη Παυλόπουλου με τον Τούρκο Πρόεδρο ο κυβερνητικός αξιωματούχος τόνισε πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τις ελληνικές θέσεις» και σημείωσε πως «είναι προφανές ότι δεν περιμέναμε η Τουρκία να αλλάξει τις δικές της».

Σε ερώτηση για το τάιμινγκ της επίσκεψης Ερντογάν, ο ίδιος αξιωματούχος επισήμανε: «Οι σημαντικές επισκέψεις δεν γίνονται όταν όλα τα ζητήματα έχουν λυθεί για να ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις οι πολιτικές ηγεσίες αλλά όταν είναι αναγκαίο για την επίλυση ζητημάτων, την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την αναβάθμιση των σχέσεων».

Πηγή: www.newsit.gr