Κριστίν Κέλερ: Πέθανε η πρωταγωνίστρια του σκανδάλου Προφιούμο.


06-12-2017 11:27

Ήταν ένα απο τα μεγαλύτερα σκάνδαλα όλων των εποχών. Έγινε μάλιστα και ταινία. Η πρωταγωνίστρια αυτού του σκανδάλου, η Κριστίν Κέλερ έφυγε από την ζωή σε ηλικία 75 ετών.

Η Κριστίν Κέλερ ποτέ δεν ξεπέρασε τον θόρυβο που προκλήθηκε από το σκάνδαλο στο οποίο πρωταγωνίστησε. Βρέθηκε στο επίκεντρο ενός ερωτικού τριγώνου ανάμεσα στον Τζον Προφιούμο, υπουργό Πολέμου στην κυβέρνηση Μακμίλαν, και στον Γιεβγκένι Ιβανόφ, αξιωματικό του σοβιετικού Ναυτικού και στρατιωτικό ακόλουθο της σοβιετικής πρεσβείας στις αρχές της δεκαετίας του 60.

Η Κριστίν Κέλερ υπήρξε η πέτρα του μεγαλύτερου πολιτικού σκανδάλου στη Βρετανία. Του επονομαζόμενου και σκανδάλου Προφιούμο.

Ο Τζον Προφιούμο με την σύζυγό του ηθοποιό Βάλερι Χόμπσον

Το σκάνδαλο προκάλεσε σοκ στη συντηρητική Βρετανία και οδήγησε στην παραίτηση του τότε πρωθυπουργού, του συντηρητικού Χάρολντ Μακμίλαν.

Ο γιος της Σέιμουρ Πλατ δήλωσε στην εφημερίδα The Guardian ότι η Κέλερ πέθανε αργά χθες το απόγευμα.

Την εποχή εκείνη η Κέλερ εργαζόταν ως χορεύτρια σε καμπαρέ, αλλά θεωρείτο ότι ήταν και πόρνη πολυτελείας.

Ο Τζον Προφιούμο

Ο Προφιούμο ήταν έγγαμος όταν είχε δεσμό μαζί της και είχε γίνει ο νεαρότερος βουλευτής της Βρετανίας στα 25 του χρόνια. Επίσης ήταν αρχηγός του βρετανικού επιτελείου στην Ιαπωνία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, υπουργός Εξωτερικών τη δεκαετία του 1950 και υπουργός Πολέμου από το 1960.

Πηγή: www.newsit.gr