Βάρκιζα: Οι ιδιόχειρες σημειώσεις που “καίνε” τους πελάτες της κοκαΐνης


05-12-2017 10:27

Την ποσότητα μαμούθ, 381 κιλών κοκαΐνης, είχαν φέρει στην Ελλάδα οι έμποροι ναρκωτικών που είχαν έδρα το διαμέρισμα στη Βάρκιζας. Μάλιστα, μέσα σε μόλις 20 ημέρες, οι δύο Σέρβοι του καρτέλ ναρκωτικών είχαν διοχετεύσει στην αγορά περίπου 245 κιλά κοκαΐνης.

Οι αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών εντόπισαν μέσα στο διαμέρισμα, σύμφωνα με το cnn, ιδιόχειρη σημείωση στην οποία αναγράφετε ότι την 9/11/2017 έφτασαν στην Ελλάδα 381 συσκευασίες (εννοώντας του κιλού) με τα ναρκωτικά.

Από την τεράστια αυτή ποσότητα, μέσα στο διαμέρισμα βρέθηκαν περίπου 136 κιλά, η αξία των οποίων φτάνει τα 15 εκατομμύρια ευρώ, ενώ κατά βάση πουλούσαν 40.000 ευρώ το κιλό.

Πάντως, η έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Αθηνών της δίωξης ναρκωτικών επικεντρώνεται τώρα στον μυστηριώδη “Ivan”, βασικό συνεργάτη του 35 χρόνου Σέρβου που έχει συλληφθεί.

Πρόκειται για έναν άνδρα, ηλικίας περίπου 35 ετών, ψηλό, γεροδεμένο, ο οποίος οδηγούσε στα νότια προάστια δυο πολυτελή αυτοκίνητα, ένα Porsche και ένα Mercedes, ενώ είχε εμφανιστεί στον μεσίτη για να νοικιάσει το διαμέρισμα της Βάρκιζας, ως επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Ελβετία. Μάλιστα, έδωσε, χωρίς δεύτερη συζήτηση, 4.500 χιλιάδες ευρώ προκαταβάλλοντας ενοίκια τριών μηνών.

Ο “Ivan” που φαίνεται να είναι βασικό μέλος του καρτέλ της κοκαΐνης, φαίνεται να είχε και το γενικό πρόσταγμα στις πωλήσεις της κοκαΐνης στους μεγαλέμπορους ναρκωτικών στην Ελλάδα.

Οι 31 ιδιόχειρες σημειώσεις που βρέθηκαν μέσα στο σπίτι, αποτελούν την απόδειξη ότι η ποσότητα της κοκαΐνης ήταν για την ελληνική αγορά καθώς στα σημειώματα υπάρχουν οι ποσότητες και τα χρήματα που θα έπαιρναν από κάθε έμπορο ναρκωτικών.

Πάνω σε κάθε σακουλάκι κοκαΐνης, υπήρχαν διάφορα λογότυπα, είτε από εταιρία αθλητικών ειδών, είτε από εταιρία μοτοσικλετών, είτε ένα λατινικό ερωτηματικό.

Με αυτό τον τρόπο, οι ναρκέμποροι διαχώριζαν την κοκαΐνη με βάση από ποια χώρα είχε έρθει αλλά και το που προοριζόταν.

Από το διαβατήριο του συλληφθέντα προκύπτει πάντως ότι είχε κάνει πολλά ταξίδια στο Εκουαδόρ το Περού και τη Βραζιλία.

Το πιο αποκαλυπτικό πάντως στην υπόθεση είναι το ειδικό κρυπτογραφημένο λογισμικό που χρησιμοποιούσαν οι ναρκέμποροι για συνομιλούν μεταξύ τους χωρίς να μπορούν οι Αρχές να καταγράψουν τις συνεννοήσεις τους. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται αυτός ο τρόπος επικοινωνίας που γινόταν αποκλειστικά μέσω mail και στο διαδίκτυο, με συγκεκριμένα κινητά που μπορούν να υποστηρίξουν το λογισμικό.

Έτσι 10 μεγαλέμποροι μιλούσαν ταυτόχρονα από διάφορα κράτη της Ευρώπης χωρίς ποτέ να έχουν συναντηθεί!

Στους αστυνομικούς, ο Σέρβος μεγαλέμπορος κράτησε κλειστό το στόμα του και δεν αποκάλυψε το παραμικρό για το καρτέλ.

Ο Μάρτιν πήγαινε στα ραντεβού με ποδήλατο

Ο Σερβοκροάτης Μάρτιν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, είχε έρθει στη χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες και ανέλαβε αμέσως τη φύλαξη της κοκαΐνης στο σπίτι με θέα τη θάλασσα που του νοίκιασε ο “επιχειρηματίας” Ιβάν στη Βάρκιζα.

Όπως αποκαλύπτει το enikos.gr, ο 33χρονος κατά το διάστημα που βρισκόταν υπό παρακολούθηση συναντήθηκε με διάφορα άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Βάρης. Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων τα μέτρα προφύλαξης που λάμβαναν ο Μάρτιν και υπόλοιποι δεν επέτρεπαν στους αστυνομικούς να προσεγγίσουν και θεωρούν πως εκεί γίνονταν οι τελικές διαπραγματεύσεις για την πώληση της κοκαΐνης.

Ο Μάρτιν εκτός από ένα πολυτελές τζιπ χρησιμοποιούσε και ένα ποδήλατο για τις μετακινήσεις του.

Ποιος είναι ο γαλανομάτης Ιβάν

Οι ελληνικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Ιβάν που σύμφωνα με τις καταθέσεις που έχουν πάρει οι αστυνομικοί από άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί του είναι ψηλός, ξανθός και γαλανομάτης.

Ο Ιβάν εμφανιζόταν σαν επιχειρηματίας και ανέφερε πως επιθυμούσε να αγοράσει ένα διαμέρισμα στα Νότια προάστια, με τους αξιωματικούς της δίωξης να θεωρούν πως σκοπός του ήταν να το μετατρέψει σε αποθήκη όπου θα έκρυβε την κοκαΐνη.

Τελικά στις αρχές του μήνα νοικιάστηκε το διαμέρισμα στη Βάρκιζα όπου τελικά η αστυνομία βρήκε 136 κιλά κοκαΐνης.