Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ο Δημήτρης Βερβεσός.


04-12-2017 21:27

Ο Δημήτρης Βερβεσός είναι ο νέος πρόεδρος του ΔΣΑ.Με ποσοστό 57,62% και ψήφους 4742, ο Δημήτρης Βερβεσός εκλέχθηκε νέος πρόεδρος στο ΔΣΑ, αφήνοντας πίσω του τον Δημήτρη Αναστασόπουλο με ποσοστό 42,38% και 3488 ψήφους.

Ο Δημήτρης Βερβεσός κέριδισε, ωστόσο την αναμέτρηση σημάδεψε και αυτή τη φορά η αποχή. Μόλις 8.888 από τους 20.990 δικηγόρους της Αθήνας προσήλθαν στις κάλπες για να ψηφίσουν το νέο πρόεδρο τους. Το ποσοστό συμμετοχής ήταν μόλις 42,34%.

Ο Δημήτρης Βερβεσός προέρχεται από τον κεντρώο χώρο και κατέβηκε στις εκλογές χωρίς να έχει επίσημο κομματικό χρίσμα. Ο εργατολόγος, σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, πήγε για όλα ή για τίποτα: Συμμετείχε ως υποψήφιος πρόεδρος, χωρίς να είναι επικεφαλής συνδυασμού. Κι αν δεν είχε εκλεγεί στην προεδρία του Συλλόγου, δεν θα ήταν ούτε σύμβουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος συμμετείχε για πρώτη φορά σε εκλογές του ΔΣΑ ως υποψήφιος πρόεδρος. Προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Βερβεσός

Ο Δημήτρης Βερβεσός, του Κωνσταντίνου και της Μαριγώς, γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 20 Νοεμβρίου του 1964. Αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή το 1982 και εισήχθη στη Νομική Σχολή από την οποία πήρε πτυχίο το 1987.

Δημήτρης Βερβεσός

Το κοινωνικοασφαλιστικό και το εργατικό Δίκαιο είναι η φύση των υποθέσεων που κυρίως χειρίζεται. Από το 1993 έως το 2005 ήταν διευθυντής και εκδότης του δικηγορικού-νομικού περιοδικού «ERGA OMNES» και αργότερα μέλος της συντακτικής ομάδας της δικηγορικής εφημερίδας «ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».

Εξελέγη για πρώτη φορά σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών το 1993 και είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ασκουμένων Νέων Δικηγόρων Αθηνών. Το 2002 εξελέγη γενικός γραμματέας του ΔΣΑ και επανεξελέγη σ’ αυτή τη θέση το 2005. Το 2008 εξελέγη αντιπρόεδρος του Συλλόγου. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Πηγή: www.newsit.gr