Ο στρατός του Ερντογάν στην Αθήνα – Τα… απίθανα μέτρα ασφάλειας


04-12-2017 10:17

Ένα… λόχο φέρνει μαζί του για να τον φυλάει στην Αθήνα ο Ερντογάν. Σχεδόν 200 άτομα θα είναι επιφορτισμένα με τη φύλαξή του.

Ο Ερντογάν καταφθάνει στην Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη όμως ήδη άρχισαν να καταφθάνουν αστυνομικοί και στρατιωτικοί από την Τουρκία που θα είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλειά του σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές.

Τα μέτρα ασφάλειας του Τούρκου Προέδρου περιλαμβάνουν στοιχεία που δεν τα είδαμε ούτε στην επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα.

Οι αστυνομικοί που φέρνει μαζί του θα είναι περισσότεροι από 100. Πολλοί θα είναι και οι στρατιωτικοί, άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας, ενώ συνολικά τα άτομα που θα ασχολούνται με την ασφάλειά του θα είναι περί τα 200.

Το πλέον χαρακτηριστικό από τα μέτρα που λαμβάνει ο Σουλτάνος για την ασφάλειά του είναι το αυτοκίνητο. Όσοι παρακολουθήσουν την αυτοκινητοπομπή που θα μεταφέρει τον Ταγίπ Ερντογάν θα τα βλέπουν… τριπλά.

Αυτό καθώς θα έρθουν με ειδική πτήση από την Τουρκία τρία πανομοιότυπα θωρακισμένα αυτοκίνητα για τη μεταφορά του Τούρκου Προέδρου ώστε κανείς να μην γνωρίζει σε ποιο από τα τρία βρίσκεται.

Στην αυτοκινητοπομπή θα μετέχουν ειδικά οχήματα με αστυνομικούς αλλά και ειδικά εκπαιδευμένους κομάντος που είναι έτοιμοι να επέμβουν ανά πάσα στιγμή.

Ένα από τα χαρακτηριστικά των μέτρων ασφαλείας είναι και το γεγονός ότι δεν έχει ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, ούτε και ο χώρος στον οποίο θα καταλύσει.

Από ελληνικής πλευράς θα διατεθούν για την ασφάλεια του “Σουλτάνου” περί τους 2.000 άνδρες και γυναίκες. Από την ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική ως τα ΜΑΤ και την Τροχαία σχεδόν όλες οι υπηρεσίες θα είναι επί ποδός.

Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου

 

Πηγή: www.newsit.gr