Αγρίνιο: "Πνιγμένοι" στις λάσπες χωρίς νερό και ρεύμα – Η κακοκαιρία και οι εικόνες καταστροφής


04-12-2017 9:38

Η κακοκαιρία χτύπησε το Αγρίνιο με τους κατοίκους χωριών να βρίσκονται σε απόγνωση. Κλειστά σχολεία και σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση και ηλεκτροδότηση περιοχών…

Σε δραματικές  συνθήκες καλούνται να ζήσουν οι κάτοικοι στο Αγρίνιο και ειδικά εκείνοι στο Ζευγαράκι. «Zoύμε στη λάσπη δεν έχουμε νερό να πιούμε και να πλυθούμε και κάποιοι έχουν πρόβλημα ακόμη και με το ρεύμα. Οι υπεύθυνοι αυτής της καταστροφής θα πρέπει να ντρέπονται» είπε ένας νεαρός άνδρας που παραλίγο να χάσει τη μητέρα του, κατά τη διάρκεια της πλημμύρας.

Οι κάτοικοι της Μακρυνείας έχουν θυμό  ξυπνούν λασπωμένοι, πεινασμένοι και αγανακτισμένοι για το κακό που τους έχει βρει. Το οδοιπορικό αποτυπώνει τις εικόνες καταστροφής. Από εκεί που ξεκινάει το Ζευγαράκι έως το τέλος του χωριού, οι ίδιες εικόνες καταστροφής που διαδέχονται από τις φωνές αγανάκτησης των κατοίκων.

Η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Πέτρες και λάσπες παντού, οχήματα της ΕΜΑΚ του Ερυθρού Σταυρού από την Πάτρα, μηχανήματα που καθαρίζουν, η ΔΕΗ, η Πυροσβεστική για άντληση υδάτων και οι κάτοικοι με την υγρασία να τρυπάει τα κόκαλα με φτυάρια και σκούπες προσπαθούν να καθαρίσουν.

Το σχολείο στο Ζευγαράκι θα μείνει κλειστό γιατί είναι πλημμυρισμένο με λάσπες ίσως για αυτό  τα παιδιά του χωριού καβάλησαν ένα τρακτέρ και έπιασαν δουλειά και το καθάριζαν μόνα τους. Να φανταστείτε είναι τέτοιο το μέγεθος της καταστροφής που μια οικογένεια στα Κολτσιδέικα είναι ακόμη αποκλεισμένη μέσα στις λάσπες. Ευτυχώς το σπίτι είναι σε σχετικά καλή κατάσταση αλλά από το σπίτι έχουν να φύγουν από προχθές το βράδυ…

Οι εικόνες καταστροφής που άφησε η κακοκαιρία

«Μάλλον αύριο θα ανοίξουν και θα καθαρίσουν» είπε ο πιο ηλικιωμένος της οικογένειας που θα δείτε στο επόμενο βίντεο. Το βιος των ανθρώπων χάθηκε για κάποιους για δεύτερη φορά.

Μια γυναίκα είδε το σπίτι της να καταστρέφεται από τον ανεμοστρόβιλο και τώρα για δεύτερη φορά  δέχτηκε ένα ακόμη χτύπημα. «Δουλεύουμε μέρα- νύχτα και σε λίγα λεπτά τα χάσαμε όλα».

Σε απόγνωση οι κάτοικοι για τις καταστροφές

Πηγή: agriniosite.gr