Ηγουμενίτσα: Έσπασε το σχοινί σε καταπέλτη πλοίου. Τεράστια ταλαιπωρία για τους επιβάτες


02-12-2017 21:41

Τεράστια ήταν η ταλαιπωρία για τους επιβάτες του πλοίου “Αλκίνοος” στην Ηγουμενίτσα. Κι αυτό γιατί έσπασε το δεξί σκοινί του καταπέλτη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σηκωθεί για να φύγει το πλοίο.

Τελικά το καράβι έμεινε αγκυροβόλημένο στο λιμάνι, με τους επιβάτες που να αποβιβάζονται ξανά στην Ηγουμενίτσα και να εξυπηρετούνταθ από άλλα πλοία της ίδιας εταιρείας.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του υπ. Ναυτιλίας

«Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΛΚΙΝΟΟΣ” Ν.Π. 10789, ότι κατά τη διαδικασία χειρισμών έπαρσης του καταπέλτη προκειμένου να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο προς Κέρκυρα, με εξήντα τέσσερις (64) επιβάτες, διαπιστώθηκε θραύση του δεξιού συρματόσχοινου με αποτέλεσμα την αδυναμία ανόδου του καταπέλτη επιβίβασης/αποβίβασης επιβατών και οχημάτων.

Άμεσα μετέβη επί του πλοίου, τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων το οποίο διαπίστωσε κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης, την ανωτέρω βλάβη.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ επιβάτες, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας με άλλα πλοία.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΛΚΙΝΟΟΣ” μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα»

Πηγή: www.newsit.gr