ΟΑΣΑ για τον εμπρησμό στον ΗΣΑΠ της Καλλιθέας – "Απαράδεκτες πρακτικές κάποιων κυκλωμάτων"


02-12-2017 19:03

Την καταδίκη του εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΑ για την επίθεση αγνώστων τα ξημερώματα του Σαββάτου (02.12.2017) στον σταθμό του ΗΣΑΠ της Καλλιθέας, όπου έβαλαν φωτιά στο τμήμα που εκδίδονται οι ηλεκτρονικές κάρτες.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΑ, η προσπάθεια αυτή είναι καταδικαστέα και για τους χιλιάδες πολίτες που «αγκαλιάζουν» καθημερινά τις αστικές συγκοινωνίες.

Αναφέρει επίσης πως η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν αυτή που απέτρεψε τα χειρότερα, ενώ διαμηνύει πως το ηλεκτρονικό εισιτήριο και η «διαφάνεια» είναι εδώ για να μείνουν.

Η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ

«Τα ξημερώματα του Σαββάτου «άγνωστοι»  προσπάθησαν να πυρπολήσουν ένα από τα κέντρα υποδοχής των αιτήσεων και της έκδοσης των νέων ηλεκτρονικών καρτών, στο πλαίσιο της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Οι επιδρομείς έσπασαν παράθυρο των γραφείων και πέταξαν αναμμένο στουπί στο εσωτερικό τους επιχειρώντας να το κάψουν ολοσχερώς. Η άμεση επέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής, αποσόβησε τα χειρότερα και ήδη διενεργείται από τις αρμόδιες αρχές προανάκριση για τις συνθήκες που συνέβη το περιστατικό και την αποκάλυψη των δραστών.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο ΟΑΣΑ και οι εργαζόμενοι του Ομίλου καταγγέλλουμε την επίθεση αυτή. Το ίδιο πιστεύουμε ότι κάνουν και οι εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που αγκαλιάζουν καθημερινά και περιβάλλουν με την εμπιστοσύνη τους το έργο αυτό εκσυγχρονισμού των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Δηλώνουμε ότι καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία που ασκήθηκε και η οποία στερείται κάθε κοινωνικής νομιμοποίησης. Παράλληλα υπογραμμίζουμε ότι οι εκτεταμένες και ηθικά απαράδεκτες πρακτικές των κυκλωμάτων με τα πλαστά εισιτήρια και την αφαίμαξη του δημόσιου πλούτου τελείωσε και σύντομα πολλοί θα έλθουν αντιμέτωποι με την αλήθεια και τη δικαιοσύνη.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο και η διαφάνεια είναι εδώ και ήρθαν για να μείνουν. Ο,τι κι αν κάποιοι επιχειρούν να κάνουν για να συντηρήσουν την αδιαφάνεια και τα οφέλη τους από παραβατικές και παράνομες δραστηριότητες»

«Οι κάρτες θα επανεκδοθούν»

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες έσπασαν την τζαμαρία και πέταξαν αναμένα στουπιά με αποτέλεσμα να καταστραφούν κάρτες εισιτήρια,υπολογιστές και κάποια γραφεία του ΗΣΑΠ.

Οι υπεύθυνοι, πάντως, διευκρινίζουν ότι τα στοιχεία των πολιτών που κάηκαν μαζί με τις κάρτες και τα κομπιούτερ υπάρχουν και σε άλλα αρχεία και οι κάρτες θα επανεκδοθούν. Το κτίριο βρίσκεται απέναντι από τον σταθμό του ΗΣΑΠ.

Πηγή: www.newsit.gr