"Αιχμές" Φίλη προς την κυβέρνηση για την Σαουδική Αραβία


02-12-2017 18:08

“Αιχμές” άφησε επί της ουσίας, για άλλη μια φορά, ο Νίκος Φίλης κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία της πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία. Όπως είπε, η χώρα οφείλει να συντηρεί πολεμική βιομηχανία όχι όμως να πωλούνται όπλα σε χώρες που εμπλέκονται σε άδικους πολέμους.

«Ζήτησα να ακυρωθεί η πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, γιατί αυτό επιτάσσουν τα εθνικά μας συμφέροντα αλλά και οι πανανθρώπινες αξίες τις οποίες υπερασπίζεται η Αριστερά» τονίζει ο Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα.

«Αυτή η θέση δικαιώθηκε απολύτως με την προχθεσινή απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, που αξιώνει ρητά την επιβολή εμπάργκο πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, την οποία είμαι βέβαιος ότι θα σεβαστεί η ελληνική κυβέρνηση».

Συμπλήρωσε επίσης πως «αυτή τη συγκεκριμένη διατύπωση καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ».

Αναφερόμενος στη συζήτηση για το θέμα στη Βουλή, κατηγορεί την αντιπολίτευση για «ανεύθυνη αντιπολιτευτική συμπεριφορά, που κορυφώθηκε στη συζήτηση για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία», ενώ θεωρεί ότι η χώρα οφείλει να συντηρεί πολεμική βιομηχανία, υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι «δεν πρέπει να πωλούνται όπλα σε χώρες που εμπλέκονται σε άδικους πολέμους».

Ο κ. Φίλης υποστηρίζει ακόμη ότι το δίδυμο Μητσοτάκη – Γεωργιάδη εκφράζει μια «Δεξιά τύπου Τραμπ», θεωρεί ότι «το πραγματικό πολιτικό κέντρο που καθοδηγεί τη ΝΔ είναι εγκατεστημένο στα φιλικά της media» και προτείνει τη διαμόρφωση της ευρύτερης δυνατής συμμαχίας πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων ώστε η χώρα «να επαναδιαπραγματευτεί με τους δανειστές το ύψος των πλεονασμάτων».

Πηγή: www.newsit.gr