Αιτωλοακαρνανία: Η στεριά έγινε θάλασσα – Πνίγεται η Μακρυνεία – Οι εικόνες της τεράστιας καταστροφής


02-12-2017 12:52

Ανυπολόγιστες καταστροφές στην Αιτωλοακαρνανία από την κακοκαιρία. Οι πλημμύρες σε υπόγεια ήταν μόνο η αρχή. 10 άτομα χρειάστηκαν βοήθεια για να γλιτώσουν…

Η κακοκαιρία χτύπησε και τη Μακρυνεία στην Αιτωλοακαρνανία, με τις εικόνες να αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής. Δρόμοι που μετατράπηκαν σε ποτάμια, υπόγεια και ισόγεια που πλημμύρισαν και αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, συνθέτουν τις εικόνες στην περιοχή.

Στο Ζευγαράκι και στις Παπαδάτες η κατάσταση είναι σοβαρότατη. Πλημμύρισαν επιχειρήσεις, κατοικίες, χωράφια και είναι απροσπέλαστος ο κεντρικός δρόμος της Μακρυνείας με κύρια αιτία την υπερχείλιση ρεμάτων. Η κυκλοφορία βέβαια διακόπηκε από τη διασταύρωση της Συκιάς, με αστυνομικούς και πυροσβέστες να βρίσκονται επί ποδός.

Ειδικότερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου δέχθηκε περισσότερες από 300 κλήσεις για απάντληση υδάτων και παροχές βοήθειας, ενώ 10 άτομα που βρίσκονταν σε δυσχερή θέση μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. Πάντως, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές Καινούργιο, Παραβόλα και Ζευγαράκι.

Πλημμύρες στο Ζευγαράκι και τη Συκιά στην Αιτωλοακαρνανία

Κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους. Οι πλημμύρες ξεκίνησαν τη νύχτα και με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκαν οι καταστροφές.

Σκαπτικά μηχανήματα προσπαθούν να βοηθήσουν αλλά αυτή τη στιγμή λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν. Για ακόμα μία φορά οι καταγγελίες για βουλωμένα φρεάτια είναι αλλεπάλληλες…

Οδοιπορικό μετά τις πλημμύρες

Επι τόπου και στα σημεία όπου έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, των ορμητικών χειμάρρων που προκλήθηκαν, αλλά και των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν, τόσο ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, όσο και ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας της ΠΔΕ Νίκος Γυφτάκης.

Επιχειρήσεις βούλιαξαν σε νερό και λάσπες.

Δείτε χαρακτηριστικό βίντεο από την κατάσταση στη γνωστή ταβέρνα του Ακαρέπη στη διασταυρωση του Κεράσοβου στο δρόμο της Μακρυνείας.

Αυτό είναι το μαγαζί του Ανδρέα Ακαρεπη με τις γ ουρουνοπουλες στη διασταυρωση του Κερασοβου στο δρόμο της Μακρυνείας!

Geplaatst door Κωστας Τσιρωνης op zaterdag 2 december 2017

Geplaatst door Κωστας Τσιρωνης op zaterdag 2 december 2017

Διακοπές της κυκλοφορίας σε οδικά δίκτυα της Αιτωλοακαρνανίας

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, διακοπές της κυκλοφορίας έχουν σημειωθεί στις παρακάτω περιοχές:

Στο 59o χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος της κοινότητας, Παναιτώλιο

Από 5ο έως 9ο χιλιόμετρο επαρχιακής οδού Αγρινίου – Θέρμου, στο ύψος της κοινότητας, Καινούργιο

Από το 8ο έως το 13ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αγρινίου – Αγίου Βλασίου, λόγω κατολίσθησης

Στην επαρχιακή οδό Μακρυνείας – Ναυπάκτου, στο ύψος της διασταύρωσης, Κεράσοβο

Στην επαρχιακή οδό Αστακού – Μεσολογγίου, στο ύψος της γέφυρας, Μάστρου

Στην παλαιά εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος της κοινότητας Φραγκουλέικα, λόγω κατολίσθησης

Ακόμη, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπάρχει μεγάλη συσσώρευση υδάτων στις περιοχές Αιτωλικό, Νεοχώρι, Κατοχή, Λυσιμαχεία και Χρυσοβέργι.

Σε όλα τα προαναφερόμενα σημεία βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να μην κινδυνεύσουν οδηγοί και επιβάτες αυτοκινήτων.

Ζευγαρακι Μακρυνειας

Geplaatst door Κωστας Τσιρωνης op zaterdag 2 december 2017

Πηγή: agrinionews.gr