Λοταρία αποδείξεων: Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα στους νικητές – Ανατροπή στην κλήρωση του Δεκεμβρίου


01-12-2017 17:08

– Η πρώτη κλήρωση αποδείξεων έγινε την Πέμπτη (30.11.2017) στο υπουργείο Οικονομικών

– 1.000 τυχεροί κέρδισαν από 1.000 ευρώ

– Τι πρέπει να γνωρίζουν οι νικητές

– Όλες οι λεπτομέρειες για την σούπερ λοταρία του Δεκεμβρίου

Χίλιους νικητές ανέδειξε η πρώτη λοταρία αποδείξεων, που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης (30.11.2017) στο υπουργείο Οικονομικών.

Από τις 4 έως τις 8 Δεκεμβρίου θα μπουν στους λογαριασμούς των τυχερών της λοταρίας, τα 1.000 ευρώ. Όπως ενημέρωσε μιλώντας στην ΕΡΤ1, η αρμόδια, υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, την επόμενη εβδομάδα θα αποδοθούν τα ποσά από την κλήρωση αποδείξεων του υπουργείου Οικονομικών, που διεξήχθη από την ΑΑΔΕ.

Υπενθυμίζεται ότι στην κλήρωση συμμετείχαν αποδείξεις για συναλλαγές μέσω πλαστικού χρήματος που έγιναν το μήνα Οκτώβριο.

Προκειμένου να πιστωθούν οι λογαριασμοί, οι τυχεροί, προβούν στη δήλωση του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) που επιθυμούν να γίνει η καταβολή, μέσω του λογαριασμού τους στο Taxisnet.

Η σούπερ λοταρία του Δεκεμβρίου

Η κλήρωση του Δεκεμβρίου ήδη χαρακτηρίζεται “σούπερ” καθώς τα κέρδη που στη χθεσινή κλήρωση ήταν 1.000.000 ευρώ θα εκτιναχθούν στα 9.000.000 ευρώ.

Μαζί, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, θα πολλαπλασιαστούν και οι τυχεροί της επόμενης κλήρωσης.

Μεγαλύτερα ποσά τον Δεκέμβριο

Η επικρατέστερη σκέψη, αυτή τη στιγμή, είναι τα χρήματα να μοιραστούν σε περίπου επτά χιλιάδες τυχερούς.

Από αυτούς οι περισσότεροι (πιθανότατα 6.000 άτομα) θα πάρουν από 1.000 ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι (πιθανότατα 1.000 άτομα) θα μοιραστούν τα 3.000.000 ευρώ που απομένουν, θα πάρουν δηλαδή από 3.000 ευρώ ο καθένας.

Πότε θα γίνει η επόμενη κλήρωση

Οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη. Επίσης δεν έχει καθοριστεί ακόμη και η ημερομηνία διεξαγωγής της επόμενης κλήρωσης.

Η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση είπε ότι η κλήρωση θα γίνει στα τέλη Δεκεμβρίου. Προς το παρόν επίσημη ημερομηνία δεν υπάρχει. Αν η κυβέρνηση επιλέξει να δώσει… εορταστικό “χρώμα” στη διαδικασία η κλήρωση θα πρέπει να αναμένεται μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ακόμη ωστόσο μιλάμε για τα πρώτα βήματα του συστήματος και μπορεί να προκύψουν… παιδικές ασθένειες, οπότε είναι καλύτερα αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.

Πως θα μπείτε στην κληρωτίδα

Σε κάθε περίπτωση οι καταναλωτές που θέλουν να μπουν στη διαδικασία του “τζόγου” των αποδείξεων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δύο είναι οι βασικές προϋποθέσεις.

Πρώτα απ’ όλα να κάνουν αγορές με πλαστικό χρήμα. Να χρησιμοποιούν δηλαδή την κάρτα τους σε όλες τις αγορές τους.

Η δεύτερη κίνηση που αυξάνει τις πιθανότητες για κέρδη είναι η χρήση της κάρτας σε μικρές αγορές.

Η μεγαλύτερη φοροδιαφυγή γίνεται από εκείνους που πληρώνονται με… κέρματα. Καφές και τυρόπιτα λοιπόν είναι ο στόχος του υπουργείου και έτσι για τις μικρές αγορές αποφασίστηκε κάθε ευρώ να δίνει και έναν λαχνό στον αγοραστή για τη Λοταρία.

Έστω μία συναλλαγή αρκεί για να μπείτε στην κλήρωση. Όσο περισσότερες οι συναλλαγές, τόσο περισσότεροι και οι λαχνοί που “χρεώνονται” στο ΑΦΜ σας και έτσι αυξάνονται και οι πιθανότητες στην κλήρωση.

Για να φανούν στο σύστημα οι συναλλαγές σας δεν χρειάζεται να κάνετε το παραμικρό. Αυτόματα η κάθε συναλλαγή περνάει μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Οι λαχνοί ανάλογα με τις αγορές

Αξία αγορών

Λαχνοί ανά ευρώ

Μέχρι 100 ευρώ

1 λαχνός ανά 1 ευρώ

Από 101 ως 500 ευρώ

1 λαχνός ανά 2 ευρώ

Από 501 ως 1.000 ευρώ

1 λαχνός ανά 3 ευρώ

Άνω των 1.001 ευρώ

1 λαχνός ανά 4 ευρώ

 

Πηγή: www.newsit.gr