Καιρός – Bloomberg: Έρχεται δριμύ ψύχος τον Δεκέμβριο στην Ευρώπη.


01-12-2017 13:38

Για τον πιο ψυχρό Δεκέμβριο των τελευταίων επτά ετών προειδοποιούν 8 μετεωρολόγοι, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg για τον καιρό του τελευταίου μήνα του χρόνου.

Όπως αναφέρουν ο καιρός το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου θα είναι ασυνήθιστα ψυχρός, ενω το δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου θα είναι στις κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Ο φετεινός Δεκέμβριος θα είναι ο πιο κρύος από το 2010! Το ρεκόρ ψύχους οφείλεται στο ότι υψηλές πιέσεις κοντά στην Ισλανδία και τη βορειοδυτική Ρωσία σπρώχνουν τους παγωμένους αρκτικούς ανέμους νοτιότερα, προς την Ευρώπη!

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα το κρύο θα είναι τόσο δυνατό σε σημείο να είναι επικίνδυνο για πολλούς ανθρώπους!

 Οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν από την ανατολική Ευρώπη και θα εξαπλωθούν στην Κεντρική και θα φτάσουν μέχρι την Βρετανία.

Η ψυχρή εισβολή έχει ήδη ξεκινήσει. Στην Γερμανία οι θερμοκρασίες θα αγγίξουν το μηδέν από το Σάββατο, ενώ κάτω από το μηδέν θα πέσουν στην Τσεχία.

Το κρύο θα χτυπήσει αλύπητα τη Νορβηγία αλλά και τη νοτιοδυτική Ευρώπη.

Τι περιμένουμε στην Ελλάδα

Η Ελλάδα αυτή την περίοδο ταλαιπωρείται από ισχυρούς νοτιάδες, αλλά το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει με τους νότιους ανέμους να γίνονται βόρειοι και το κρύο να είναι κι εδώ τσουχτερό. Άλλωστε έως την Κυριακή είναι σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ.

Πηγή: www.newsit.gr