Σκουρλέτης από… άλλη κυβέρνηση – «Η κυβέρνηση να θέσει όρια στους θεσμούς για τους πλειστηριασμούς»


01-12-2017 12:14

Οι διευκρινίσεις που δοθήκαν χθες από την κυβέρνηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας ανέδειξαν τις κόκκινες γραμμές στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για το θέμα των πλειστηριασμών. Αυτό, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Όταν οι δεσμεύσεις -και οι χθεσινές, που υπήρξαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον υπουργό Οικονομικών- και οι αποσαφηνίσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας, μέχρι την αντικειμενική αξία των 300.000 γίνουν πράξη, τότε προφανώς δεν θεωρώ ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα, το οποίο θα κλονίσει τις σχέσεις της κοινωνίας με την κυβέρνηση», επισήμανε ο υπουργός.

Για τη συζήτηση του θέματος με τους εκπροσώπους των θεσμών, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την τρίτη αξιολόγηση διευκρίνισε: «Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης κατά καιρούς έχουν ακουστεί τα πάντα. Όποιος, δεν θέτει όρια -και αυτός ο οποίος πρέπει να θέσει όρια είναι προφανώς η ελληνική πλευρά- τότε από την άλλη πλευρά, από την πλευρά των θεσμών, μην περιμένετε ευαισθησίες. Έχουμε πια μια αρκετά μεγάλη εμπειρία. Πρόκειται πολλές φορές για ανθρώπους, οι οποίοι είναι ακραίοι τεχνοκράτες, που θεωρούν ότι το πρώτο είναι να βγαίνει μία εξίσωση πάνω στο χαρτί, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην κοινωνία. Κατά συνέπεια αυτό το θέμα αφορά και πρέπει να αφορά τελικά την ελληνική κυβέρνηση, η οποία πρέπει να θέσει τα όρια της».

Πηγή: www.newsit.gr