Μακελειό με τουλάχιστον 9 νεκρούς – Επίθεση Ταλιμπάν σε πανεπιστήμιο της Πεσάβαρ


01-12-2017 11:34

Ένοπλοι Πακιστανοί Ταλιμπάν ντυμένοι με μπούρκες εισέβαλαν στον χώρο του γεοπονικού πανεπιστημίου της Πεσάβαρ, σκοτώνοντας τουλάχιστον εννέα ανθρώπους. Τραυματίστηκαν 35 άνθρωποι στην επίθεση.

Οι Ταλιμπάν αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τις δυνάμεις ασφαλείας. Είχαν φτάσει στο σημείο περίπου δύο ώρες αφού ξεκίνησε η επίθεση. Αυτό επεσήμανε ο διοικητής της πόλης Ταχίρ Χαν που βρίσκεται στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

«Μέλη των ειδικών δυνάμεων του στρατού και της αστυνομίας έχουν αποκλείσει τον χώρο του πανεπιστημίου». Σημείωσε επίσης πως «μια έκρηξη ακούστηκε από το πανεπιστήμιο».

Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση. Μέσω του εκπροσώπου τους Μοχαμάντ Χορασάνι τόνισαν ότι στοχοθέτησαν ένα καταφύγιο της στρατιωτικής υπηρεσίας Πληροφοριών.

Οι Ταλιμπάν μπήκαν στο πανεπιστήμιο με μπούρκα

Οι ένοπλοι Ταλιμπάν έφτασαν στο πανεπιστήμιο με ένα τρίκυκλο και φορώντας μπούρκα. Μια ενδυμασία που φορούν πολλές γυναίκες στην περιοχή, εξήγησε ο Χαν. Πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έναν φρουρό προτού εισέλθουν στον χώρο του πανεπιστημίου.

Ένας από τους τραυματίες φοιτητές, ο Αχτεσάν ουλ Χακ δήλωσε ότι στην εστία του πανεπιστημίου διαμένουν κανονικά σχεδόν 400 φοιτητές. Όμως οι περισσότεροι είχαν πάει στα σπίτια τους με την ευκαιρία γιορτής το Σαββατοκύριακο και είχαν μείνει μόλις 120.

«Κοιμόμασταν όταν ακούσαμε πυροβολισμούς. Σηκώθηκα και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όλοι έτρεχαν και φώναζαν «οι Ταλιμπάν μας έχουν επιτεθεί»».

Ο Σεχζάντ Άκμπαρ, επικεφαλής του νοσοκομείου Χαγιαταμπάντ, δήλωσε ότι έξι άνθρωποι που είχαν διακομιστεί εκεί υπέκυψαν στα τραύματά τους ενώ ακόμη 18 λαμβάνουν θεραπεία. Ακόμη τρεις άνθρωποι πέθαναν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Χιμπέρ, όπου βρίσκονται ακόμη 17 τραυματίες.

Τον Δεκέμβριο του 2014 οι Πακιστανοί Ταλιμπάν σκότωσαν 134 παιδιά σε σχολείο του στρατού στην Πεσάβαρ, μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις στην ιστορία της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ