Προσλήψεις στην ΕΡΤ: Στην τελική ευθεία η διαδικασία


01-12-2017 11:31

206 προσλήψεις ορισμένου χρόνου στην ΕΡΤ έχει προετοιμάσει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς να γίνουν το επόμενο διάστημα καθώς όπως είπε «υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε διάφορες ειδικότητες»!

Στις προσλήψεις στην ΕΡΤ αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς τονίζοντας πως «ξέρουμε πως γι αυτό θα δεχθούμε κριτική και διάφορες επικρίσεις…» αλλά όπως ισχυρίσθηκε υπάρχουν μεγάλες ανάγκες σε σειρά ειδικότητες, όπως μοντέρ, αμπιγιέζ , μεταφραστών, μουσικών παραγωγών… »

Απαντώντας στην Βουλή, σε επίκαιρη Ερώτηση του Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή της ΕΚ Μάριου Γεωργιάδη, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είπε πως το κόστος ενός μόνιμου στην ΕΡΤ είναι μικρότερο από ότι να πάρει την αντίστοιχη υπηρεσία από την αγορά εργασίας. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως ένας μοντέρ «απ έξω κοστίζει στην ΕΡΤ 1.960 ευρώ ενώ ένας μόνιμος τεχνικός του μοντάζ της ΕΡΤ κοστίζει 1.500…».

Ο κ. Νίκος Παππάς αιτιολόγησε το υψηλό κόστος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στις ανάγκες να είναι παντού στην Ελλάδα για να καλύπτει όλα τα γεγονότα.

 

Πηγή: www.newsit.gr