Ηγουμενίτσα: Εκκλησία βγάζει σε πλειστηριασμό ακίνητο του δήμου – Η οφειλή και οι αντιδράσεις.


01-12-2017 9:30

Ο πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί στο Ειρηνοδικείο της Ηγουμενίτσας. Η πρώτη προσφορά ορίστηκε στα 130.000 ευρώ…

Οι πλειστηριασμοί βρίσκονται στην επικαιρότητα, ωστόσο μια δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στο Ειρηνοδικείο Ηγουμενίτσας, προκαλεί έκπληξη και ποικίλες αντιδράσεις, αφού  επισπεύδων είναι Ιερός Ναός και οφειλέτης η δημοτική αρχή.

Δημοσιεύτηκε στην πλατφορμα της Ηλεκτρονικής Δημοσίευσης Πλειστηριασμών ενα οικόπεδο του δήμου Ηγουμενίτσας, 685,92 τ.μ. το οποιο βγαίνει σε δημοπρασία, με επισπεύδων τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Γραικοχωρίου καθώς και τον Ιερο Ναο Αγ. Τριάδας Γραικοχωρίου, της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαΐου, στο Ειρηνοδικείο Ηγουμενίτσας ενώπιον  συμβολαιογράφου με πρώτη προσφορά τις 130.000€ η οποία είναι η και η εμπορική άξια του ακινήτου.

Είχε προηγηθεί κατάσχεση του ακινήτου μετά από απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηγουμενίτσας, για ποσό οφειλής του δήμου Ηγουμενίτσας προς τον Ιερό Ναό  Δημητρίου Γραικοχωρίου, ύψους 42.083,09 ευρώ, πλέον τόκων και εξόδων εκτέλεσης.

Οι υποψήφιοι πλειοδότες θα μπορούν να επισκεφτούν και να δουν το ακίνητο από σήμερα μέχρι και τις 4 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο τον δήμο Ηγουμενιτσάς, το οφειλόμενο ποσο κατατέθηκε την ημέρα της απόφασης του Ειρηνοδικείου, ωστόσο δεν εχει ακυρωθεί μέχρι στιγμής η διαδικασία, κάτι που θεωρούν πως ειναι τυπικό. Επισης εξέφρασαν την απορία τους για την δημοσίευση στην πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Δημοσίευσης Πλειστηριασμών.

Πηγή: paramythia-online.gr