Καιρός: Καταιγίδες και βροχές – Που θα χτυπήσουν τα φαινόμενα


01-12-2017 6:58

Καιρός με βροχές και καταιγίδες και σήμερα Παρασκευή σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ο Καιρός για σήμερα σύμφωνα με την πρόγνωση της ΑΜΕ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: νότιοι 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ στα δυτικά. Θερμοκρασια: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Εξασθένηση το βράδυ στα βορειοδυτικά. Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 πιθανώς στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο σε βορειοδυτικούς με εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασια: από 16 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και την κεντρική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: νότιοι 5 με 7 στα ανατολικά και νότια τοπικά έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι. Άνεμοι: νότιοι 5 με 7 και στα δυτικά τοπικά έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 14 έως 21 και στη βόρεια Κρήτη έως 23 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα βόρεια 8 τοπικά έως 9 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 16 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τη νύχτα στα δυτικά πιθανόν καταιγίδες. Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 15 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 15 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 02-12-2017

Καιρός: στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (κυρίως τα δυτικά και τα βόρεια) Και από τις βραδινές ώρες και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους Ισχυρές. Χιόνια από το βράδυ στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης . Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανόν 9 μποφόρ. Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: www.newsit.gr