Σκληρή ανακοίνωση των δικηγόρων για τα σοβαρά επεισόδια στο Ειρηνοδικείο


30-11-2017 15:05

Με μία δριμεία ανακοίνωση ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας καταδικάζει τη χρήση χημικών από αστυνομικές δυνάμεις μέσα στις αίθουσες του Ειρηνοδικείου της Αθήνας. Οι δικηγόροι κάνουν λόγο για προσβολή και σωματική βλάβη και επισημαίνουν ότι τέτοιες ενέργειες των σωμάτων ασφαλείας είναι «απερίφραστα καταδικαστέες».

Αναλυτικά ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας αναφέρει στην ανακοίνωση του:

«Είναι αυτονόητο ότι σε ένα κράτος δικαίου οι λειτουργίες απονομής της Δικαιοσύνης εντός των δικαστηρίων προϋποθέτουν συνθήκες ασφαλείας και προστασίας όλων των συμμετεχόντων. Κανείς δεν επιτρέπεται να παρεμποδίζει την ομαλή εξέλιξη μιας διαδικασίας που λαμβάνει χώρα σύμφωνα με το νόμο.

Για τον λόγο αυτό οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν χρέος να λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα και αναγκαία προληπτικά και προστατευτικά μέτρα. Όσα εκτυλίχθηκαν χθες στο Ειρηνοδικείο Αθηνών δεν περιποιούν τιμή ούτε στο δικαστικό μας σύστημα, ούτε στην ελληνική αστυνομία. Προκαλούν σε όλους τους πολίτες με δημοκρατική ευαισθησία αλγεινή εντύπωση.

«Εκρηκτικοί» πλειστηριασμοί! Ξύλο στο Ειρηνοδικείο και άγρια επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και «Δεν Πληρώνω»

Η ρίψη χημικών σε κλειστό χώρο συνιστά όχι μόνον προσβολή, αλλά και σωματική βλάβη. Τέτοιες ενέργειες των δυνάμεων καταστολής είναι απερίφραστα καταδικαστέες. Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει από τώρα να λάβει τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να διαφυλαχθεί στο μέλλον η ασφάλεια όσων συμμετέχουν υπό λειτουργηματική ιδιότητα στην απονομή της Δικαιοσύνης, αλλά και όσων παρευρίσκονται στα δικαστήρια.

Καλούμε, τέλος, την Κυβέρνηση να προσέλθει σε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους επαγγελματικούς φορείς για το μείζον θέμα των πλειστηριασμών. Για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, με μείζονες κοινωνικές προεκτάσεις, δεν μπορεί να λαμβάνονται αποφάσεις μονομερώς»

Πηγή: www.newsit.gr