Στεφανίδη, Σακοράφα, Παπανικολάου στη μεγάλη γιορτή του ΣΕΓΑΣ


29-11-2017 18:03

Ο ΣΕΓΑΣ διοργανώνει την Παρασκευή (1/12) εκδήλωση, με την συμβολή του Δήμου Νέας Σμύρνης και υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, προκειμένου να γιορτάσει τα 120 χρόνια από την ίδρυσή του. Σε μια λιτή και όμορφη τελετή, ανάλογη της ιστορίας της αρχαιότερης ομοσπονδίας, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο ΣΕΓΑΣ θα τιμήσει την ιστορία του, τους αθλητές του, καθώς επίσης και φορείς που στάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια αρωγοί σε όλες τις δραστηριότητές του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί (1/12, 19:00) στο κτίριο που στεγάζει τον ιστορικό Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσού (Πλ. Αγίου Γεωργίου, Καρύτση 8), όπου το 1897 πραγματοποιήθηκε το συνέδριο, που καθόρισε την ύπαρξη της ομοσπονδίας.

Ένα από τα πρόσωπα που θα τιμηθούν είναι η Κατερίνα Στεφανίδη, η κατά κοινή ομολογία κορυφαία Ελληνίδα όλων των εποχών, με διακρίσεις σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, η οποία θα τιμηθεί για την πορεία της, και στο πρόσωπό της θα τιμηθούν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες που κατάφεραν να φέρουν σπουδαίες διακρίσεις στον ελληνικό αθλητισμό.

Επίσης θα τιμηθούν δύο ακόμη σπουδαίοι αθλητές, παλαιότεροι βέβαια της Στεφανίδη. Πρόκειται για τον Χρήστο Παπανικολάου και τη Σοφία Σακοράφα, που στη διάρκεια της καριέρας τους σημείωσαν παγκόσμιο ρεκόρ σε επί κοντώ και ακοντισμό, αντίστοιχα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης η ομοσπονδία θα βραβεύσει ακόμη τα υπουργεία Πολιτισμού και Αθλητισμού, Παιδείας, Τουρισμού, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), την κυπριακή ομοσπονδία στίβου (ΚΟΕΑΣ) – μέχρι το 1983 αποτελούσε μέλος του ΣΕΓΑΣ – και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ). Παράλληλα η ομοσπονδία θα τιμήσει την αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και την Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ).

Στην γιορτή έχουν προσκληθεί οι εκπρόσωποι 10 σωματείων (οκτώ από την Ελλάδα και δύο από την Κύπρο), που συμμετείχαν στην ίδρυση της ομοσπονδίας και συνεχίζουν να έχουν δραστηριότητα. Από τις σημαντικές στιγμές της βραδιάς θα είναι η προβολή του ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκε και θα παρουσιάσει ο σκηνοθέτης, Τάκης Παπαγιαννίδης. Παρουσιαστής της βραδιάς θα είναι ο δημοσιογράφος Αλέξης Κωστάλας.

Πηγή: www.newsit.gr