Μπηχτές και απο Καμίνη εναντίον Φώφης για το όνομα του νέου φορέα


29-11-2017 14:09

Φώφη Γεννηματά και Γιώργος Καμίνης σύμφωνησαν, κατά τη διάρκεια της 45λεπτης συνάντησή τους στο γραφείο της κ. Γεννηματά στη Βουλή, για τα βήματα και τις διαδικασίες προς το ιδρυτικό συνέδριο του νέου προοδευτικού φορέα. Ο κ. Καμίνης δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την απόφαση της κας Γεννηματά να ανακοινώσει μονομερώς το όνομα του νέου φορέα.

Η κ. Γεννηματά, σε ολιγόλεπη συζήτηση με τους δημοσιογράφους, δήλωσε αισιόδοξη για την ευόδωση του εγχειρήματος. Σημείωσε ότι την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου πρόκειται να ανακοινώσει δεκαμέλες πολιτικό όργανο που θα διαχειρίζεται τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Επίσης μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων θα ανακοινώσει την ευρεία σύνθεση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής που θα διαχειριστεί όλα τα ζητήματα για το συνέδριο. Η πρώτη συνεδρίασή της θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τις γιορτές, με στόχο το συνέδριο να γίνει στα μέσα Μαρτίου.

Η κ. Γεννηματά επιφυλάχθηκε για την τελική θέση των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού σχετικά με την πρόταση να ακυρωθεί η συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, αναμένοντας το ψήφισμα που θα εγκρίνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η ενόχληση Καμίνη

Μετά την συνάντηση ο κ. Καμίνης τόνισε ότι επισήμανε στην κ. Γεννηματά πως «είναι σημαντικό να λαμβάνονται οι αποφάσεις συλλογικά, με ανοιχτή επικοινωνία με τους 212.000 πολίτες που συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές», αναφορά που ερμηνεύεται ως έμμεση έκφραση ενόχλησης για την απόφαση της κ. Γεννηματά και του κ. Θεοδωράκη να ανακοινώσουν το Κίνημα Αλλαγής ως το όνομα του νεου φορέα. «Όλα είναι προσωρινά μέχρι το συνέδριο. Αυτό είναι κυρίαρχο» είπε με νόημα ο δήμαρχος Αθηναίων για το όνομα του νέου φορέα.

Μάλιστα, ο κ. Καμίνης μάλιστα ρωτήθηκε ευθέως και επανέλαβε ότι είναι σημαντικό να λειτουργήσει ο νέος φορέας συλλογικά για να ενισχύσει και την εμπιστοσύνη με την κοινωνία. Εξέφρασε, δε, την αισιοδοξία του για την πορεία προς το ιδρυτικό συνέδριο, λέγοντας ότι είναι σύνθετες οι διαδικασίες, καθώς πρέπει να συνδυαστούν και η καθημερινή πολιτική παρουσία και η συλλογική ανοικτή πορεία προς το συνέδριο. Όσο για το αν θα οργανώσει τάση, ο δήμαρχος Αθηναίων επιβεβαίωσε μεν ότι θα υπάρξει οργάνωση των ψηφοφόρων που τον στήριξαν, αλλά απέφυγε να μιλήσει για οργανωμένη για τάση.

Πηγή: www.newsit.gr