Νέα στοιχεία για τη νηπιαγωγό που βασάνιζε με βελόνες παιδάκια στο Πεκίνο


29-11-2017 13:05

Αλήθειες και ψέμματα για τη νηπιαγωγό που βασάνιζε μικρά παιδάκια σε νηπιαγωγείο στο Πεκίνο φέρνει στο φως η έρευνα των αστυνομικών.

Η νηπιαγωγός σύμφωνα με την αστυνομία του Πεκίνου αποδείχθηκε ότι χρησιμοποίησε βελόνες για να τιμωρήσει τους μικρούς μαθητές επειδή δεν κοιμούνταν.

Κάποιες άλλες κατηγορίες όμως εις βάρος της ίδιας για κακομεταχείριση των παιδιών απορρίφθηκαν.

Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα την περασμένη εβδομάδα έπειτα από τις καταγγελίες γονέων που έστελναν τα παιδιά τους στο ιδιωτικό νηπιαγωγείο της εταιρείας RYB Education, New World. Οι γονείς ισχυρίστηκαν ότι στα παιδιά τους χορηγούνταν ύποπτα χάπια, ενώ στο σώμα τους έφεραν σημάδια από βελόνες.

Η 22χρονη νηπιαγωγός από την επαρχία Χεμπέι, το επώνυμο της οποίας είναι Λιού, «συνελήφθη.

Όμως, το υλικό από την κάμερα παρακολούθησης μέσα στην τάξη «καταστράφηκε». Αυτό, γιατιένα μέλος του προσωπικού του νηπιαγωγείου έκλεινε συχνά τον διακόπτη του ρεύματος μετά την λήξη των μαθημάτων.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

«Έπειτα από εξέταση 113 ωρών οπτικού υλικού, δεν βρήκαμε στοιχεία για άλλες μορφές παιδικής κακοποίησης», ανακοίνωσε η αστυνομία προσθέτοντας ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Φήμες τα περί σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Xinhua είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι τα παιδιά στο νηπιαγωγείο «φέρεται να είχαν κακοποιηθεί και σεξουαλικά».

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι «δεν εντόπισε κάτι μη φυσιολογικό» έπειτα από την εξέταση μιας μικρής μαθήτριας που έγινε ύστερα από αίτημα των γονέων της. Πρόσθεσε ότι οι ισχυρισμοί για μαζικές σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών ήταν «φήμες» που ξεκίνησαν δύο γυναίκες.

Η μία από αυτές συνελήφθη και η άλλη δέχτηκε προειδοποίηση, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ως προς τα χάπια, δεν είναι σαφές αν η αστυνομία έχει διερευνήσει πλήρως τις καταγγελίες για χορήγηση τους στους μαθητές. Η πολιτική του νηπιαγωγείου είναι οι γονείς να δίνουν γραπτή άδεια για να πάρουν τα παιδιά τους φάρμακα στο σχολείο.

Όσο για το τηλεοπτικό ρεπορτάζ που εμφάνιζε έναν μικρό μαθητή να λέει ότι οι νηπιαγωγοί τους έδωσαν φάρμακα στο σχολείο, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο πατέρας του παιδιού παραδέχτηκε πως εκείνος του είπε να πει ψέματα.

Η υπόθεση οδήγησε τις κινεζικές αρχές να ξεκινήσουν «άμεσα» έρευνα σε όλα τα νηπιαγωγεία της χώρας.

Η RYB Education λειτουργεί 80 νηπιαγωγεία ενώ έχει και άλλα 175 με franchise σε 130 πόλεις της Κίνας, όπου μπορούν να εγγράφονται παιδιά από νεογέννητα μέχρι έξι ετών.

Τον Απρίλιο η RYB ζήτησε συγγνώμη και έθεσε σε διαθεσιμότητα τον επικεφαλής ενός νηπιαγωγείου της στο Πεκίνο όταν παραδέχτηκε ότι οι νηπιαγωγοί είχαν διαπράξει «σοβαρά σφάλματα». Στην κατοχή της Beijing News περιήλθαν βίντεο που δείχνουν δασκάλες να ρίχνουν ένα παιδί πάνω σε ένα κρεβάτι και να κλωτσούν ένα άλλο στην πλάτη.

Πηγή: www.newsit.gr