Διαταγή – σοκ: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ωμή βία – Έτοιμη για "πόλεμο" στο Σινά η Αίγυπτος


29-11-2017 12:14

Σε εμπόλεμη ζώνη είναι αποφασισμένος να μετατρέψει το Σινά ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι. Μετά το άγριο χτύπημα με περισσότερους από 300 νεκρούς σε τέμενος των Σούφι στην περιοχή, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος αποφάσισε να εξολοθρεύσει κάθε πυρήνα του ισλαμικού κράτους μαχητές του οποίου κάνουν διαρκώς επιθέσεις στο έδαφος της χώρας.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι διέταξε σήμερα τη στρατιωτική διοίκηση να χρησιμοποιήσει όλη την ισχύ που είναι απαραίτητη για να διασφαλίσει μέσα στους επόμενους τρεις μήνες την ασφάλεια στη χερσόνησο του Σινά.

«Είναι δική σας ευθύνη να διασφαλίσετε την ασφάλεια και να σταθεροποιήσετε το Σινά μέσα στους τρεις επόμενους μήνες», δήλωσε ο Σίσι σε ομιλία του απευθυνόμενος στον νέο αρχηγό του επιτελείου του, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για οποιεσδήποτε επιχειρήσεις. «Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όση ωμή βία είναι απαραίτητη».

Καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή εναντίον του τεμένους, όμως εδώ και περισσότερο από τρία χρόνια οι αιγυπτιακές δυνάμεις πολεμούν στο Βόρειο Σινά εναντίον μαχητών που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και έχουν σκοτώσει εκατοντάδες αστυνομικούς και στρατιώτες.

 

Πηγή: www.newsit.gr