Μητσοτάκης στη Μάνδρα: Έκτακτο επίδομα χωρίς γραφειοκρατία – Προσωπική δέσμευση τα αντιπλημμυρικά


29-11-2017 11:33

Τη Μάνδρα επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης (28.11.2017) ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας οποίος είδε από κοντά την κατάσταση στην πόλη της δυτικής Αττικής που επλήγη από τις πρόσφατες πλημμύρες και την πρωτοφανή καταστροφή με τους 23 νεκρούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι το έκτακτο οικονομικό επίδομα στους πληγέντες που έχασαν σπίτια κι επιχειρήσεις, πρέπει να δοθεί χωρίς γραφειοκρατία και το συντομότερο.

«Δύο εβδομάδες μετά την τραγωδία, κατά την οποία θρηνήσαμε 23 θύματα, η Μάνδρα μετράει ακόμα τις πληγές της και σε μεγάλο βαθμό είναι μια πόλη με κατεστραμμένες υποδομές και ανθρώπους οι οποίοι παλεύουν να ξαναβάλουν τη ζωή τους σε τάξη» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Επίδομα άμεσα και προσωπική δέσμευση

Τόνισε ότι πρέπει το συντομότερο δυνατόν και χωρίς γραφειοκρατία, οι άνθρωποι που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται να πάρουν το έκτακτο οικονομικό επίδομα και ταυτόχρονα να ξεκινήσουν τα έργα υποδομής.

«Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση να ολοκληρωθούν επιτέλους τα σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία δεκαετίες τώρα δεν έχουν γίνει, ενώ υπήρχαν και πόροι και μελέτες. Υπάρχουν και ευθύνες που τα έργα αυτά δεν έχουν προχωρήσει και είναι προσωπική μου δέσμευση -ως ελάχιστη ανταπόδοση σε μια περιοχή με μεγάλα προβλήματα- τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα υποδομής να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μην ξαναθρηνήσουμε ποτέ ξανά θύματα» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως δεν κινδυνεύει μόνο η Μάνδρα από πλημμύρες, αλλά και άλλες περιοχές.

«Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν – ως οφείλει βάσει ευρωπαϊκών οδηγιών – ένα συνολικό αντιπλημμυρικό σχεδιασμό» συμπλήρωσε. Διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ εξακολουθεί να θέτει σε καθημερινή βάση στη διάθεση της δημάρχου τους εθελοντές της και το δικό της μηχανισμό.

«Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον. Ο πρόεδρος της ΝΔ μας διαβεβαίωσε ότι ήταν και είναι στο πλευρό μας. Μας δίνει δύναμη για τις επόμενες ημέρες» δήλωσε η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες: Eurokinissi