Βόρεια Κορέα: Δοκιμάσαμε πύραυλο που μπορεί να πλήξει το σύνοδο της αμερικανικής ηπείρου


29-11-2017 7:18

– Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παίζει με τα νεύρα όλης της υφηλίου

– Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι δοκίμασε νέο βαλλιστικό πύραυλο, τον Hwasong-15

– «Μπορεί να πλήξει το σύνολο της αμερικανικής Ηπείρου» διατράνωσε η Πιονγκγιάνγκ

– «Είμαστε πια πυρηνική δύναμη» υποστηρίζει το καθεστώς

– Ο Hwasong-15 διένυσε 950 χιλιόμετρα και ήταν στον αέρα για 53 λεπτά

Η κυρία με το ροζ κιμονό εμφανίστηκε ξανά. Πήρε ξανά τη θέση της μπροστά στην κάμερα και με το χαμόγελο στα χείλη ανακοίνωσε ότι η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε μια ακόμη βαλλιστική δοκιμή πυραύλου. Όχι όποιου κι όποιου πυραύλου όμως. Του πιο ισχυρού που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Και φυσικά με εντολή του μεγάλου ηγέτη Κιμ Γιονγν Ουν.

Από το βράδυ της Τρίτης (28.11.2017) όταν έγινε γνωστό ότι η Βόρεια Κορέα έκανε νέα πυραυλική δοκιμή, την πρώτη εδώ και δυο μήνες, ήχησε ξανά ο παγκόσμιος συναγερμός. Και αυτά που υποστηρίζει η Πιονγκγιάνγκ, πως δηλαδή έχει ολοκληρώσει πλέον το πυρηνικό της πρόγραμμα, μόνο τρόμο προκαλούν.

Η ανακοίνωση

Βόρεια Κορέα: Hwasong-15, ο πιο ισχυρός μας πύραυλος

Το νέο «απόκτημα» του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ο πύραυλος Hwasong-15. Ο πιο ισχυρός κατασκευάστηκε ποτέ. Σύμφωνα με τη Βόρεια Κορέα το δραστικό βεληνεκές του νέου πυραύλου, του επιτρέπει να πλήξει το «σύνολο της αμερικανικής ηπείρου». Αυτό μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.

Μοιραία, αν φυσικά ισχύουν όλα τα παραπάνω, μπορεί να πλήξει και οπουδήποτε σημείο στις ΗΠΑ.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε επιτυχή τη δοκιμή του Hwasong-15, κατά την ίδια πηγή. Μάλιστα, στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και η υπογραφή του Κιμ για την πυραυλική δοκιμή.

Με αυτή την δοκιμή η Βόρεια Κορέα πέτυχε τον «στόχο» της, δηλαδή να γίνει πυρηνική δύναμη, ανέφερε η ανακοίνωση που διάβασε η Ri Chun Hee (σ.σ. η παρουσιάστρια με το ροζ κιμονό).

Ο νέος πύραυλος, ο ισχυρότερος που κατασκευάστηκε ποτέ στη χώρα, διένυσε 950 χιλιόμετρα τα 53 λεπτά της πτήσης του.

Πηγή: www.newsit.gr