Τόσκας: Αποκλειστικά δική μας επιτυχία η σύλληψη των Κούρδων, δεν συνεργαστήκαμε με την Τουρκία


28-11-2017 21:08

Για μια επιτυχία που οφείλεται αποκλειστικά στις Ελληνικές αρχές έκανε λόγο ο Νίκος Τόσκας, αναφερόμενος στην σύλληψη των 9 Κούρδων σε Καλλιθέα και Νέο Κόσμο.

Όπως τόνισε ο κ. Τόσκας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, η έρευνα στα διαμερίσματα συνεχίζεται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Υποστήριξε ωστόσο πως δεν υπάρχουν στοιχεία για το ότι ετοιμαζόταν επίσκεψη εναντίον του Ερντογάν, που 7 και 8 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται την χώρα μας.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις που να μας προσανατολίζουν στο ότι τα άτομα που συνελήφθησαν σήμερα προετοίμαζαν επίθεση για την επίσκεψη του Ερντογάν στη χώρα μας».

«Η Ελληνική Αστυνομία δεν δουλεύει ευκαιριακά, αλλά με σύστημα. Δουλεύει με βάση ενδείξεις για την αντιμετώπιση παράνομων ενεργειών. Εχουν εξεταστεί οι χώροι που ζούσαν οι συλληφθέντες, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος στα τρία διαμερίσματα. Υπάρχουν κάποια υλικά που μπορούν να δημιουργήσουν εκρηκτικά εμπορικού τύπου, χαμηλής έντασης. Πάντως, οι έρευνες συνεχίζονται».

Όσον αφορά σε έναν από τους εννέα Τούρκους υπηκόους που συνελήφθησαν σήμερα, ο κ.Τόσκας ανέφερε, ότι σε βάρος του υπήρχε ένταλμα σύλληψης, ενώ είχε εμπλοκή στην υπόθεση της Χίου, το 2013. Επεσήμανε ακόμη, ότι δεν έχει αποδειχθεί, έως τώρα τουλάχιστον, ότι οι συλληφθέντες ανήκουν σε συγκεκριμένη οργάνωση. «Οι συλληφθέντες δεν είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμοι», πρόσθεσε. «Είναι ευχαριστημένοι από τις συνθήκες κράτησης. Παρέβησαν το νόμο και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Ο Ρουβίκωνας κινείται στα «όρια» του νόμου

Απαντώντας σε ερώτηση που του υποβλήθηκε σχετικά με την κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στις ενέργειες του «Ρουβίκωνα», ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε:«Η αντιπολίτευση θα έπρεπε να κοιτάξει πως αντιμετωπίζουμε τις εγκληματικές ομάδες. Ο «Ρουβίκωνας» κινείται στα όρια του νόμου. Αρκετές φορές μέλη του έχουν συλληφθεί και οδηγηθεί στην δικαιοσύνη. Εμείς εφαρμόζουμε το νόμο. Ο «Ρουβίκωνας» δεν είναι γραφική περίπτωση. Μας δημιουργεί πολλά προβλήματα».

Τέλος, σχετικά με το θέμα των Εξαρχείων, ο κ.Τόσκας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Να υπενθυμίσω την εκκένωση του κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη στα Εξάρχεια, όπου διαβιούσαν άτομα που είχαν σχέση με την κατάληψη του Πολυτεχνείου. Περνάμε τα μηνύματα, εκεί που πρέπει, με … χειρουργικές παρεμβάσεις. Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου ήταν η πιο ήρεμη, εάν εξαιρέσουμε τον τραυματισμό της δικηγόρου. Το σχέδιο για τα Εξάρχεια δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει μόνο αστυνομική παρέμβαση, αλλά και διαφόρων φορέων. Προσπαθούμε να ελέγξουμε την κατάσταση. Με το χτύπημα κατά των κυκλωμάτων ναρκωτικών στείλαμε το μήνυμα εκεί που έπρεπε».

Πηγή: www.newsit.gr