Τον συμψηφισμό των ποσοστών τους στις δημοσκοπήσεις ζητούν Γεννηματά και Θεοδωράκης


28-11-2017 19:06

Την συγχώνευση των ποσοστών που λαμβάνουν στην προτίμηση ψήφου των πολιτών ζητούν από τις εταιρείες η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι.

Σε ανακοίνωση που υπογράφουν Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης, κάνουν γνωστό πως πλέον η κάθοδός τους στις εκλογές είναι κοινή, γι αυτό και θα πρέπει στις δημοσκοπήσεις να πιάνονται ως ένα κόμμα.

Και το όνομα αυτού… «Κίνημα Αλλαγής»

Νωρίτερα σε συνάντησή τους είχαν καταλήξει στην ονομασία «Κίνημα Αλλαγής» για τον νέο φορέα.  Θα συγκροτηθεί με το ιδρυτικό συνέδριον το οποίο προγραμματίζεται για τις αρχές της άνοιξης. Μέχρι τότε τα δύο κόμματα παραμένουν στη Βουλή με την ονομασία Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι.

Η πρόταση των δύο αρχηγών να ονομαστεί Κίνημα Αλλαγής, συμφωνήθηκε στη 45λεπτη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι στο γραφείο της κ. Γεννηματά στη Βουλή.

Ακόμη, συμφώνησαν, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, να συνεδριάσουν από κοινού οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των δύο κομμάτων μαζί με τα Πολιτικά Συμβούλια των δύο σχηματισμών.

Η δράση των βουλευτών θα συντονίζεται από ενιαίο συντονιστικό συμβούλιο, στο οποίο θα μετέχουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και οι γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και των δύο κομμάτων.

Η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης δήλωσαν αποφασισμένοι να προχωρήσουν ενωτικά και να ανταποκριθούν στο αίτημα των 210.000 πολιτών που συμμτείχαν στις εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας, με στόχο η προοδευτική παράταξη να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό.

«Δεν θα είναι είδηση οι συναντήσεις μας πια, θα είναι κατι συνηθισμένο. Προχωράμε σ’ ένα μεγάλο ανοικτό δημοκρατικό συνέδριο που θα εκφράσει όλες τις δυνάμεις» ανέφερε η κ. Γεννηματά.

«Ισχυρή αντιπολίτευση επί δύο, μία φωνή. Ένα μεγάλο συνέδριο για κατι νέο, για ένα ενιαίο κόμμα» συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Δείτε την ανακοίνωση εδώ

Πηγή: www.newsit.gr