Το… βρήκε ο Παπαγγελόπουλος: Τα ΜΜΕ φταίνε για την οικονομική κρίση


28-11-2017 13:31

“Επίθεση” στα ΜΜΕ εξαπέλυσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος χαρακτηρίζοντάς τα “επιχείρηση παραπληροφόρησης των προηγούμενων ετών». Μάλιστα υποστήριξε πως αυτή η παραπληροφόρηση οδήγησε στην ηθική κατάπτωση αλλά και στην οικονομική κρίση.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, μίλησε στην διημερίδα με θέμα «επιχειρήσεις και Κοινωνία των Πολιτών: Καταπολεμώντας τη Διαφθορά για την προώθηση της Βιώσιμης Οικονομικής Ανάπτυξης».

Εκεί αναφέρθηκε σε μεγάλη μερίδα του Τύπου που αν και «ο ρόλος του είναι να ελέγχει την εξουσία και να αποκαλύπτει σκάνδαλα και παρεκτροπές της, μετατράπηκε σε όργανο οικονομικών συμφερόντων».

Όπως ανέφερε, τα μέσα ενημέρωσης σε μεγάλο βαθμό περιήλθαν τα προηγούμενα χρόνια στην ιδιοκτησία επιχειρηματιών οι οποίοι τα χρησιμοποίησαν για ιδιοτελείς σκοπούς.

«Αρκετοί απ’ αυτούς, ευτυχώς όχι όλοι, χρησιμοποίησαν τον τύπο για να προάγουν τα συμφέροντά τους, να εξουδετερώσουν τους ανταγωνιστές τους, σε βάρος του υγιούς ανταγωνισμού και να εκβιάσουν πολιτικούς προκειμένου να ελέγξουν το πολιτικό σύστημα.

Με μεθόδους που προσιδιάζουν σε νταβατζήδες φόβισαν, εκμαύλισαν πρόσωπα και θεσμικά όργανα και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την πατρίδα και το λαό της .

Έτσι λοιπόν φθάσαμε στην οικονομική κρίση. Και τότε όμως αντί οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους, επιχείρησαν να διαιωνίσουν το νταβατζιλίκι τους. Υπήρξε μια τεράστια επιχείρηση παραπληροφόρησης και εκφοβισμού του λαού, για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη λεηλασία σε βάρος της Ελλάδος και των Ελλήνων» υποστήριξε ο κ. Παπαγγελόπουλος

Ταυτόχρονα προσέθεσε πως «η ύβρις υπήρξε τρομακτική. Η κάθαρση θα είναι εντυπωσιακή» αναφέροντας πως ήδη «άλλοτε πανίσχυροι παράγοντες του φαύλου οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου, που απολάμβαναν πρωτόγνωρης και προκλητικής για ευνομούμενη Χώρα ασυλίας, ελέγχονται και θα λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα που διέπραξαν».

Η διαφθορά και η… βδέλλα

Αναφερόμενος στην διαφθορά, την χαρακτήρισε ως μια “βδέλλα που απομυζεί τους υγιείς χυμούς της ελληνικής οικονομίας, είναι καρκίνος που τρώει τα υγιή κύτταρα και πλήττει τον υγιή ανταγωνισμό και την οικονομική πρόοδο”.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο για μία κατάσταση που θυμίζει μεσαίωνα, επισημαίνοντας επίσης πως σε μία εποχή που :«όλοι μιλάνε για επενδύσεις και ανάπτυξη. Πως μπορούν να υπάρξουν όμως επενδύσεις και ανάπτυξη στο ρυπαρό βούρκο της διαπλοκής και της διαφθοράς; Ποιος σοβαρός επενδυτής θα διαθέσει χρόνο και χρήμα όταν για να επιτύχει η επένδυση του, απαιτείται να λαδώσει ή να εξασφαλίσει υψηλή προστασία;

Έχω δηλώσει πολλές φορές δημόσια ότι έχω πολλά ελαττώματα, όμως δεν είμαι ούτε υποκριτής ούτε μασάω τα λόγια μου.

Απευθύνομαι λοιπόν στους φιλελεύθερους νεοφιλελεύθερους και λοιπούς θιασώτες της ελεύθερης οικονομίας και του δήθεν εκσυγχρονισμού.

Πως μπορεί η οικονομία να είναι πράγματι ελεύθερη και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής μας, όταν για τη λειτουργία της απαιτούνται μίζες, υψηλές γνωριμίες, προστασία και εν γένει πελατειακές σχέσεις εξάρτησης και διαπλοκής;

Με συγχωρείτε αλλά όλα αυτά μου θυμίζουν μεσαίωνα και φεουδαρχική οικονομία» κατέληξε.

Πηγή: www.newsit.gr