Στοιχεία – φωτιά από την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα – 9 Κούρδoι του DHKP-C στα χέρια των ελληνικών αρχών


28-11-2017 13:12

Νεα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας, όσον αφορά στην επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε τρία διαμερίσματα σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα όπου διέμεναν Τούρκοι, κουρδικής καταγωγής.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, για τουλάχιστον έναν από τους προσαχθέντες εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις τουρκικές αρχές για τρομοκρατία. Επίσης, υπήρχε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τις ελληνικές αρχές για την μεταφορά οπλισμού με φουσκωτό τον Ιούλιο του 2013.

Πολλοί από τους 9 φέρονται να συνδέονται με το Eπαναστατικό Λαϊκό Aπελευθερωτικό Κόμμα – Mέτωπο (Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi), γνωστό ως DHKP-C.

Πως έγινε η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής

Γύρω στις έξι το πρωί, έγινε συντονισμένη επιχείρηση σε τρία σπίτια. Ένα στο Νέο Κόσμο στην οδό Δεινοστράτου 78 και δυο στην Καλλιθέα. Σε κάθε σπίτι προσήχθησαν ή συνελήφθησαν τρία άτομα. Οι περισσότεροι πιάστηκαν στον ύπνο και δεν πρόβαλλαν καμία αντίσταση. Συνολικά, οι συλληφθέντες/ προσαχθέντες, είναι 9, οκτώ άνδρες και μια γυναίκα.

Στο διαμέρισμα του Νέου Κόσμου, όπου βρισκόταν η γυναίκα προφανώς από την ταραχή της έβαλε τις φωνές με αποτέλεσμα οι γείτονες να τρομάξουν και να καλέσουν και την αστυνομία!

Τι βρέθηκε στα διαμερίσματα

Από τις έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί καλώδια, ρολόγια με καλώδια, usb αλλά και ηλεκτρονικοί υπολογιστές και διάφορα κινητά τηλέφωνα. Εκτιμάται ότι τα πρώτα θα χρησίμευαν στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. Βρέθηκα επίσης βάζα με άγνωστη ύλη που θα εξεταστεί από το γενικό χημείο του Κράτους. Επίσης, βρέθηκε αμμωνιοδυναμίτιδα και πυροκροτητές.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έπειτα από πληροφορίες για ύποπτες κινήσεις στην περιοχή. Ύστερα από έρευνα, συγκεντρώθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία που οδήγησαν στη σημερινή επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση συνδέεται με την μεταφορά οπλισμού τον Ιούλιο του 2013 από άτομα κουρδικής καταγωγής ανοικτά της Χίου.

Οι αρχές τότε είχαν βρει οπλισμό σε φουσκωτό σκάφος μεταξύ Χίου και Οινουσών. Τότε είχαν ανακαλυφθεί, δυο αντιαρματικοί όλμοι, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες και μεγάλος αριθμός έτοιμων εκρηκτικών μηχανισμών.

Συνδέεται επίσης παρότι διαψεύδεται επίσημα και με την επίσκεψη του τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα το επόμενο διάστημα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Πηγή: www.newsit.gr