Οι εισαγγελείς στηρίζουν τον Ηλία Ζαγοραίο


28-11-2017 12:49

Ανακοίνωση στήριξης στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος. Αφορμή ένα διαδικτυακό δημοσίευμα.

Η Ε.Ε.Ε. τονίζει ότι το επίμαχο δημοσίευμα θίγει ολόκληρο τον εισαγγελικό κλάδο, ξεπερνώντας κάθε μέτρο στις εκφράσεις του και επισημαίνει ότι οι εισαγγελείς παραμένουν προσηλωμένοι στο καθήκον τους.

Όλη η ανακοίνωση από τους εισαγγελείς

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο επισημαίνει τα εξής: Στις 22/11/17 αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα Documentonews άρθρο με τίτλο «Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι ούτε Ζαγοραία, ούτε αγοραία», δια του οποίου ο συντάκτης του, με αφορμή αποκλειστικά προσωπική του υπόθεση, καταφέρεται ακραία και ανεπίτρεπτα  σε βάρος του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, θίγοντας με τον τρόπο αυτόν ευθέως ολόκληρο τον Εισαγγελικό κλάδο και το θεσμό που αυτός υπηρετεί. Το σχετικό άρθρο ξεπερνάει κάθε μέτρο στις εκφράσεις και τους χαρακτηρισμούς του, κινούμενο εκτός των ορίων της θεμιτής και αποδεκτής κριτικής και του πλαισίου άσκησης του δημοσιογραφικού  καθήκοντος και πλήττει το κύρος της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της. Απορρίπτουμε ρητά κάθε είδους αναφορές  που έχουν τέτοιο χαρακτήρα και ύφος και δηλώνουμε ακόμα μια φορά ότι οι εκφράσεις αυτές δεν είναι ικανές να κάμψουν το υψηλό φρόνημα των Εισαγγελικών Λειτουργών της χώρας, οι οποίοι παραμένουν προσηλωμένοι στο συνταγματικό τους καθήκον».

Πηγή: www.newsit.gr