Ρωσία: Η Μόσχα απέλασε τον πολωνό ιστορικό Χένρικ Γκλεμπότσκι.


27-11-2017 21:11

Ο πολωνός ιστορικός Χένρικ Γκλεμπότσκι απελάθηκε από την Ρωσία, σε απάντηση μιας μη φιλικής πράξης στην οποία είχε προβεί η Βαρσοβία.

Την είδηση για την απέλασή του από την Ρωσία επιβεβαίωσε με δηλώσεις της η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Δηλώσεις που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Τι λέει η Ρωσία για την απέλαση

Η Ζαχάροβα με τις δηλώσεις της επιβεβαίωσε την απέλαση του πολωνού ιστορικού στην οποία είχαν αναφερθεί διάφορα μέσα ενημέρωσης, υπενθυμίζοντας ότι «στις 11 Οκτωβρίου οι πολωνικές αρχές επικαλούμενες παράλογες κατηγορίες απέλασαν από την Πολωνία έναν Ρώσο επιστήμονα- ιστορικό, που δίδασκε στην Πολωνία». «Τα μέτρα που ελήφθησαν σε σχέση με τον Χένρικ Γκλεμπότσκι, συνιστούν απάντηση σ’ αυτή την μη φιλική πράξη» είπε η Ζαχάροβα.

Στις 11 Οκτωβρίου με απόφαση της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας της Πολωνίας είχε απελαθεί ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Νοβοσιμπίρσκ και ιστορικός Ντμίτρι Καρναούχοφ, ο οποίος διέμενε στην Πολωνία από το 2013 και δίδασκε σε διάφορα τοπικά πανεπιστήμια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ