Λεβέντης για απόρρητα έγγραφα: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επιδιώκουν την όξυνση


27-11-2017 18:39

Για προσπάθεια “πόλωσης” κατηγόρησε την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ο Βασίλης Λεβέντης, κατά την συζήτηση στην Βουλή για την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία.

Όπως είπε ο κ. Λεβέντης «η παρούσα συζήτηση διαφημίστηκε σαν τη μεγάλη μέρα των αποκαλύψεων. Αλλά θα πρέπει να απογοητεύτηκαν οι πολίτες γιατί ό,τι ακούστηκε ήταν παλιό».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ανέφερε πολλές φορές στον λόγο του, ότι η βασική επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ είναι η όξυνση, και σημείωσε πως θα πρέπει όταν υπάρχει μια προμήθεια του δημοσίου ή με αξία πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, να υπάρχει παρουσία εισαγγελέως.

«Έτσι θα είχαμε γλυτώσει από πολλά κακά» προσέθεσε και διερωτήθηκε: «Γιατί δεν το κάνουμε αυτό. Γιατί να προσπαθήσει ο κ. Καμμένος να πουλήσει μόνος του το υλικό. Δεν είναι απώλεια εξουσίας η παρουσία του εισαγγελέα, είναι ύπαρξη διαφάνειας«.

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στην τοποθέτηση της ΝΔ για «ειδικό δικαστήριο για τον Πάνο Καμμένο» λέγοντας: «Απείλησε η ΝΔ με ειδικά δικαστήρια όταν πάρει την εξουσία. Έτσι δεν θα γλυτώσει ούτε ο κ. Τσίπρας, ούτε Καμμένος, ούτε κανένας άλλος το ειδικό δικαστήριο εάν δεν υπάρχει παρουσία εισαγγελέα σε κάθε διαγωνισμό άνω των 1 εκατ. ευρώ. Αλλιώς θα φοβούνται υπουργοί να αναλάβουν και να υπογράφουν».

«Πυρά» για την έφοδο του Ρουβίκωνα στην Περιφέρεια Αττικής

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στην σημερινή «επέμβαση του Ρουβίκωνα στην Περιφέρεια», διερωτώμενος «πού είναι ο υπουργός; Είναι υπουργός ή κρύβεται; Ο ίδιος δεν είπε να συλληφθεί ο Ρουβίκωνας; Εμφανίζεται μόνο όταν γίνει μια επιτυχία της αστυνομίας; Έχει χρέος ο υπουργός να τους βρει και να τους στείλει στη δικαιοσύνη, αλλιώς έχει ευθύνη και οι κύριοι αυτοί θα πράξουν πολλά» σημείωσε.

Για την ΠΓΔΜ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ζήτησε την επίσημη θέση της κυβέρνησης για το όνομα και υποστήριξε ότι «η θέση Καμμένου είναι να μην δοθεί το όνομα και ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει άλλα. Θέλω να ξέρω ποια είναι η διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης» ρώτησε ο Βασίλης Λεβέντης.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε τη θέση του για την «ταυτότητα φύλου» και υποστήριξε για άλλη μία φορά ότι ο συγκεκριμένος νόμος πέρασε με αλχημεία. «Το θέμα αυτό θα το διορθώσουμε όλοι γιατί μέσα σας ξέρετε ότι κάνατε ένα καπρίτσιο».

Πηγή: www.newsit.gr