Σαουδική Αραβία: Ποιος είναι ο Ζορζ Σφακιανάκης – Το παρασκήνιο των επαφών με την Ελλάδα


27-11-2017 17:44

Κεντρικό πρόσωπο στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία ήταν ο Ζορζ Σφακιανάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ζορζ Σφακιανάκης είναι ο επίσημος οικονομικός σύμβουλος της Σαουδικής Αραβίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ζορζ Σφακιανάκης έκρινε ότι το τίμημα ήταν υψηλό και γι’ αυτό ζήτησε να έρθει ο ίδοος για να διαπραγματευτεί το κόστος της αγοράς από την Ελλάδα.

«… Τέσσερις μέρες μετά την επικύρωση της πιστοποίησης, ο πρέσβης έστειλε τηλεγράφημα στον ΥΠΕΞ που έλεγε ότι υπάρχει μια αξιόπιστη πηγή κοντά στον υπουργό Άμυνας Σαουδικής Αραβίας που λέει πως πρέπει να έρθει στην Αθήνα για να άμεση διαβούλευση, το όνομα αυτού κ. Ζορζ Σφακιανάκης», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαψεύδει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Την ίδια ώρα ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, διαψεύδει κατηφορηματικά όσα ισχυρίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο Ζορζ Σφακιανάκης ήταν σύμβουλος αποκρατικοποιήσεων το 2011 επί υπουργίας του κ. Παπακωνσταντίνου.

Μέσω ανάρτησής του στο Twitter ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τονίζει: “Γιατί εκτίθεται έτσι ο Π/Θ στη Βουλή; Κανένας Σφακιανάκης δεν ήταν σύμβουλος ιδιωτικοποιήσεων το 2011. Η γνωστή λάσπη στον ανεμιστήρα…”.

Πηγή: www.newsit.gr