Έφη Αχτσιόγλου: «Το κοινωνικό μέρισμα καλύπτει περίπου το 32% του πληθυσμού»


26-11-2017 14:45

Η Έφη Αχτσιόγλου αναφέρεται στο κοινωνικό μέρισμα σε συνέντευξή της, στην οποία ασκεί δριμεία κριτική στην αντιπολίτευση για το ζήτημα.

«Η καλή δημοσιονομική πορεία του ασφαλιστικού συστήματος καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ισορροπία όλου του κοινωνικού προϋπολογισμού». Αυτό τονίζει η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στην Αυγή της Κυριακής. Αναφέρει ότι το κοινωνικό μέρισμα προέκυψε από την αύξηση των εσόδων του ΕΦΚΑ.

Αλλά και από τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία διαπραγματεύτηκε και συμφώνησε η κυβέρνηση. Με τον τρόπο αυτό απαντά στην αντιπολίτευση που δηλώνει ότι προήλθε από υπερφορολόγηση.

Τι λέει η Έφη Αχτσιόγλου για το κοινωνικό μέρισμα

Όπως σημειώνει το κοινωνικό μέρισμα καλύπτει περίπου το 32% του πληθυσμού. Τονίζει δε πως η μέση ενίσχυση είναι άνω των 500 ευρώ. Ενισχύει εκατομμύρια συμπολίτες μας και παρέχει ουσιαστική στήριξη στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά.

«Η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε δυνατότητα και κάθε επίδοση της ελληνικής οικονομίας, για να βελτιώνεται η καθημερινότητα των εργαζομένων και των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων», τονίζει.

Εξηγεί, επίσης, ότι για να καλυφθούν συμπολίτες μας οι οποίοι είναι άνεργοι τουλάχιστον για 6 μήνες το 2017, αλλά είχαν εργασία και εισόδημα το 2016, υπάρχει πρόβλεψη ώστε λαμβάνοντας υπόψη το χρόνο ανεργίας του 2017 να αφαιρείται μέρος από τα εισοδήματα που είχε κάποιος δηλώσει ως εργαζόμενος το 2016.

Προσθέτει, τέλος, ότι υπάρχει ειδική μέριμνα για τους ηλικιωμένους άνω των 70 ετών, οι οποίοι δεν θα χρειαστεί να κάνουν αίτηση, αλλά τα ποσά θα πιστώνονται απευθείας στους δικαιούχους που μετά από αυτοματοποιημένη διαδικασία ελέγχου θα διαπιστώνεται ότι πληρούν τα κριτήρια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi