Σοκαριστικά στοιχεία. 50.000 παιδιά θα πεθάνουν από πείνα και αρρώστιες – 137 την ημέρα. Βίντεο "γροθιά στο στομάχι"


26-11-2017 13:32

Δραματική η κατάσταση στην Υεμένη! Όσο η διπλωματία των χωρών αναλώνεται σε… διαβουλεύσεις και απειλές, δεκάδες χιλιάδες παιδιά στην περιοχή κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία και κακουχίες!

Το Ιράν κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι υποστηρίζοντας τη Σαουδική Αραβία, η οποία πολεμά στην Υεμένη εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι από το 2015, ευθύνονται για τις «ωμότητες» που διαπράττονται στη χώρα.

Το Ιράν αντέδρασε σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μπαχράμ Γασεμί. Ο οποίος εκτίμησε ότι: «Το κείμενο αυτό αποδεικνύει ξεκάθαρα και χωρίς καμία αμφιβολία τη συμμετοχή και την ευθύνη της Αμερικής στις ωμότητες που διαπράττονται από τη Σαουδική Αραβία στην Υεμένη».

Στην ανακοίνωσή της η Ουάσινγκτον διαβεβαίωνε ότι: «Παραμένουμε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τη Σαουδική Αραβία και όλους τους συμμάχους μας στον Κόλπο. Ενάντια στην επιθετικότητα και την κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου από τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης. Κυρίως στην Υεμένη».

Ατελείωτη φρίκη – Δεκάδες χιλιάδες νεκρά παιδιά στην Υεμένη

Την ίδια ώρα, η μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children κάνει δύο σοκαριστικές εκτιμήσεις:

– Ότι ακόμη 50.000 παιδιά θα χάσουν τη ζωή τους μέχρι το τέλος του έτους από τις κακουχίες που αντιμετωπίζουν.

– Ότι 20.000 παιδιά κάτω των 5 ετών στην Υεμένη προστίθενται στον κατάλογο με τους οξέως υποσιτισμένους κάθε μήνα. «Δηλαδή κατά μέσο όρο 27 παιδιά την ώρα».

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο που έχει -εδώ και μέρες- δημοσιεύσει

Υεμένη Υεμένη Υεμένη

«Κραχ» στις διπλωματικές επαφές

Περιφερειακοί αντίπαλοι, Σαουδική Αραβία και Ιράν έχουν διακόψει τις διπλωματικές τους σχέσεις από τον Ιανουάριο του 2016. Η ένταση μεταξύ Τεχεράνης και Ριάντ είναι οξυμένη. Αυτό οφείλεται και εξαιτίας των συγκρούσεων στη Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη. Όπου στηρίζουν αντίπαλες πλευρές.

Η Σαουδική Αραβία έχει υπογράψει από το 2009 ως το 2016 συμβόλαια για την αγορά όπλων από τις ΗΠΑ συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Στις αρχές Νομεβρίου το Ριάντ κατηγόρησε την Τεχεράνη για «ευθεία επίθεση» εναντίον του. Αυτό μετά την εκτόξευση από τους αντάρτες Χούτι ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς. Τον οποίο οι Σαουδάραβες κατέρριψαν πάνω από το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσάς τους.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν έχει κανέναν στρατιωτικό δεσμό με την Υεμένη», τόνισε ξανά ο Γασεμί. Η χώρα του οποίου στηρίζει πολιτικά τους Χούτι και καταγγέλλει τακτικά «τους βομβαρδισμούς αμάχων» από τη Σαουδική Αραβία.

Κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι διασπείρουν «εντελώς αβάσιμες» κατηγορίες εναντίον του Ιράν, ο Γασεμί κατήγγειλε ότι η Ουάσινγκτον «στηρίζει ανοικτά με τις δηλώσεις της τη συνέχιση των επονείδιστων ωμοτήτων που διαπράττει» η Σαουδική Αραβία στην Υεμένη.

«Από το 2015 ο σαουδαραβικός στρατός, που εκπαιδεύεται από της ΗΠΑ, χρησιμοποιεί για τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Υεμένη όπλα αμερικανικής κατασκευής, δέχεται την επιμελητειακή υποστήριξη των ΗΠΑ και τις πληροφορίες που του παρέχει», τονίζεται στην έκθεση αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες: