Μίκης Θεοδωράκης: Απαράδεκτη και καταδικαστέα η πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία


26-11-2017 13:31

Άστραψε και βρόντηξε ο Μίκης Θεοδωράκης για την πώληση όπλων από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία. Τη χαρακτηρίζει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Ο Μίκης Θεοδωράκης παίρνει θέση σε ακόμη ένα «καυτό» θέμα της πολιτικής επικαιρότητας. Λίγες ώρες πριν από την… τιτανομαχία στη Βουλή (σ.σ. τη Δευτέρα 27.11.2017), ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης με μια μικρή αλλά γεμάτη αιχμές δήλωση, επιτίθεται στην κυβέρνηση.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου (25.11.2017), μέσα από την ιστοσελίδα του, ο Μίκης Θεοδωράκης τάχθηκε κατά της πώλησης όπλων από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία. Στην μόλις 91 λέξεων δήλωσή του, μιλά για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και εξαγωγή Μαύρου Θανάτου.

Μίκης Θεοδωράκης: Απαράδεκτες και καταδικαστέες ενέργειες

Η εμπορία πολεμικού υλικού σημαίνει εξαγωγή του Μαύρου Θανάτου, ξεκινά τη δήλωσή του ο Μίκης Θεοδωράκης. Χαρακτηρίζει την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία «πράξη που μας στιγματίζει ηθικά ως χώρα και ως λαό».

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης τονίζει πως συναλλαγές με τη διάθεση όπλων μαζικής καταστροφής καταλήγουν σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας». Και «είναι αντίθετες με τον ειρηνικό χαρακτήρα που θα πρέπει να έχει η εξωτερική μας πολιτική».

«Αυτές οι απεχθείς ενέργειες είναι αντίθετες με τις δικές μας παραδόσεις και γι’ αυτό απαράδεκτες και καταδικαστέες», καταλήγει.

Όλη η δήλωσή του Μίκη Θεοδωράκη

Η εμπορία πολεμικού υλικού σημαίνει εξαγωγή του Μαύρου Θανάτου. Είναι μια πράξη που μας στιγματίζει ηθικά ως χώρα και ως λαό. Οι οικονομικές συναλλαγές με τη διάθεση όπλων μαζικής καταστροφής καταλήγουν σε εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και επί πλέον είναι αντίθετες με τον ειρηνικό χαρακτήρα που θα πρέπει να έχει η εξωτερική μας πολιτική. Αποτελούν σήμερα την μελανότερη σελίδα για τις Μεγάλες Δυνάμεις που συντηρούν πολεμικές βιομηχανίες και προσπορίζονται τεράστια οικονομικά οφέλη εξάγοντας πόλεμο. Αυτές οι απεχθείς ενέργειες είναι αντίθετες με τις δικές μας παραδόσεις και γι’ αυτό απαράδεκτες και καταδικαστέες.

Πηγή: www.newsit.gr