Παρίσι: Υπό κράτηση 15 άνθρωποι για παράνομη οπλοφορία μετά την απαγόρευση διαδήλωσης ακροδεξιάς οργάνωσης


25-11-2017 23:43

Υπό κράτηση τέθηκαν σήμερα από τις αστυνομικές αρχές δεκαπέντε άνθρωποι με την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας στο πλαίσιο της απόφασης απαγόρευσης μιας διαδήλωσης στο Παρίσι της ακροδεξιάς οργάνωσης Génération Identitaire και ενδεχομένως αντι-διαδηλώσεων, έγινε γνωστό από το αρχηγείο της αστυνομίας.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Μισέλ Ντελπουές απαγόρευσε χθες τη διεξαγωγή της διαδήλωσης της ακροδεξιάς οργάνωσης και των αντι-συγκεντρώσεων που ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν «αντιφασιστικές» οργανώσεις, προκειμένου να «αποφευχθούν βίαιες συγκρούσεις και προβλήματα στη δημόσια τάξη».

Οι συλλήψεις έγιναν «κυρίως στην περιοχή της πλατείας Δημοκρατίας και στο στο 15ο διαμέρισμα» όπου επρόκειτο να λάβει χώρα η διαδήλωση, διευκρίνισε μια πηγή από την αστυνομία.

«Προχωρήσαμε σε συλλήψεις κάποιων προσώπων που μπήκαν σε ένα βιβλιοπωλείο» αναρχικών κοντά στην πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ. «Δεν προκάλεσαν ζημιές».

Όπως έγινε γνωστό από τους υπεύθυνους του βιβλιοπωλείου, που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, μιας ομάδα 12 προσώπων εισήλθε γύρω στις 16.00 τοπική ώρα και άρχισε να φωνάζει εθνικιστικά συνθήματα όπως «η Γαλλία στους Γάλλους», χωρίς να προκληθούν περαιτέρω επεισόδια ή να βίαιες ενέργειες.

«Διήρκησε λίγο, περίπου ένα λεπτό όχι περισσότερο».

Επιπλέον, η αστυνομία προχώρησε σε εξακρίβωση στοιχείων σε 18 ανθρώπους.

Σήμερα το πρωί, το διοικητικό δικαστήριο του Παρισιού απέρριψε την προσφυγή της ακροδεξιάς οργάνωσης Génération Identitaire σε βάρος της απόφασης απαγόρευσης της διαδήλωσής που είχε προγραμματίσει για σήμερα το απόγευμα. Η Génération Identitaire ανέφερε ότι θα «αναλάβει δράση» απέναντι σε αυτήν την απάντηση καταγγέλλοντας το «δικαστικό μένος» σε βάρος της.

Μια «αντιφασιστική» οργάνωση που είχε απευθύνει κάλεσμα για μια αντιδιαδήλωση ζήτησε τελικά από τους υποστηρικτές της να συμμετάσχουν στις δύο διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν σήμερα στο Παρίσι, τη μία κατά της δουλείας στη Λιβύη και την άλλη για την Παγκόσμια Ημέρα της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

Πηγή: www.newsit.gr