Μια ολόκληρη πόλη στο πόδι για έναν… καυγά. Αυτούς ψάχνει η αστυνομία για τον πανικό στο Λονδίνο.


25-11-2017 13:00

Συναγερμός ήχησε χθες στο Λονδίνο, με εκκενώσεις σταθμών του μετρό και αναφορές για πυροβολισμούς, ακόμη και περιστατικό με φορτηγό! Τι είχε συμβεί όμως;

Πανικός επικράτησε νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, 24.11.2017, στην «καρδιά» της πρωτεύουσας της Αγγλίας. Το Λονδίνο ζούσε και πάλι τον τρόμο. Ο σταθμός του μετρό Oxford Circus εκκενώθηκε. Στην Oxford Streer έσπευσαν δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί. Το ίντερνετ.. πλημμύρισε από πληροφορίες. Κάποιοι μιλούσαν για πυροβολισμούς. Κάποιοι για περιστατικό με φορτηγό. Τελικά όμως, όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν από έναν… καυγά!

Αυτούς ψάχνουν για τον πανικό στο Λονδίνο!

Η μητροπολιτική αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες δύο ανδρών. Τονίζουν πως θέλουν να τους… μιλήσουν σχετικά με το περιστατικό. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δύο άνδρες καυγάδισαν και κάπως έτσι ίσως ξεκίνησε ο… μαζικός πανικός.

 

Κάτι απόλυτα λογικό σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που -μαζί με τόσες άλλες- έχει βιώσει τη φρίκη της τρομοκρατίας.

Μετά από τόσα τρομοκρατικά, δεν… θέλει πολύ. Εύκολα αντιλαμβάνεται πως… ένας άνθρωπος να παρεξηγήσει κάτι και να ξεκινήσει να τρέχει, είναι δεδομένο πως θα τον ακολουθήσουν και όλοι οι υπόλοιποι.

Υπενθυμίζεται πως χθες, δεν ήταν μια… συνηθισμένη Παρασκευή. Αλλά η… μαύρη Παρασκευή. Με χιλιάδες ανθρώπους να βρίσκονται στο Λονδίνο για την Black Friday, αρκούσε μια… σπίθα για να δημιουργηθεί πανικός.

Αυτό ακριβώς θέλουν να διερευνήσουν οι Αρχές και γι’ αυτό αναζητούν αυτούς τους δύο άνδρες.

Δείτε την ανάρτηση της μητροπολιτικής αστυνομίας στο Twitter

Λονδίνο: Τρόμος ξανά στο μετρό!

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση της είδησης, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης πήραν… φωτιά. Ωστόσο για περίπου μία ώρα τίποτα δεν είχε ξεκαθαρίσει. Όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, η ενημέρωση βασίζονταν αρχικά σε μία και μόνο λέξη: «Περιστατικό«.

Αυτό αναφέρονταν συγκεκριμένα, με τα ΜΜΕ να τονίζουν πως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στον σταθμό του μετρό Oxford Circus, στο Λονδίνο, μετά από αναφορές για ένα «περιστατικό».

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως είδαν έντρομους επιβάτες του μετρό να φεύγουν τρέχοντας από το σημείο.

Δείτε τις εικόνες από το σημείο – Ανθρωποι έφευγαν τρέχοντας!

 

Λονδίνο μετρό

Φωτογραφίες: Reuters

Πηγή: www.newsit.gr