Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στη Μυτιλήνη. Η μάνα του 10χρονου που πνίγηκε…


25-11-2017 10:14

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο λιμάνι της Λέσβου. Πρωταγωνίστρια η μάνα του 10χρονου Αφγανού που έχασε τη ζωή του σήμερα το πρωί.

Το μοιραίο συνέβη στην προσπάθειά του να περάσει με την οικογένεια του στη Μυτιλήνη.

Η μητέρα του αποπειράθηκε να πέσει στη θάλασσα να πνιγεί! Κάτι που ευτυχώς αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή με την παρέμβαση στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Το χρονικό της τραγωδίας στη Μυτιλήνη

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν ως τώρα γνωστά, το παιδί περνούσε στη Λέσβο με την οικογένεια του. Τους γονείς του και τα δυο μικρότερης ηλικίας κορίτσια αδέλφια του.

 

Σκάφος της βουλγαρικής ακτοφυλακής που επιχειρεί στην περιοχή στα πλαίσια της δύναμης της Φρόντεξ, εντόπισε τη βάρκα μέσα στα Ελληνικά χωρικά ύδατα. Την πλησίασε προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία διάσωσης των επιβαινόντων.

Για άγνωστους όμως λόγους προκλήθηκε πανικός! Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι οι επιβαίνοντες δεν συνεργάζονταν. Ίσως επειδή θεωρούσαν ότι το σκάφος είναι τουρκικό και θα τους επιστρέψει στην Τουρκία.

Όταν τελικά το βουλγαρικό σκάφος σταμάτησε τη βάρκα με τους 66 επιβαίνοντες και τους διέσωσε διαπίστωσε την ύπαρξη του παιδιού που δεν είχε τις αισθήσεις του. Με άλλο ταχύπλοο που διαθέτει το σκάφος της Φρόντεξ, το παιδί μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Είχε συμπτώματα ασφυξίας και από εκεί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Εκεί δυστυχώς κατέληξε.

Οι 66 επιβαίνοντες στη λέμβο μεταξύ τους οι γονείς και τα αδέλφια του άτυχου 10χρονου Αφγανού μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Στις πρώτες τους καταθέσεις οι γονείς του παιδιού υποστηρίζουν ότι το παιδί τους ποδοπατήθηκε από τους πανικόβλητους επιβαίνοντες στην πλαστική βάρκα πρόσφυγες και μετανάστες που διαγκωνίζονταν για να ανεβούν στο βουλγαρικό διασωστικό σκάφος.

Ας σημειωθεί ότι σήμερα Σαββάτο 25 Νοεμβρίου, στη Λέσβο έχουν περάσει περισσότεροι από 170 πρόσφυγες και μετανάστες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi