Το σποτ της κυβέρνησης για το κοινωνικό μέρισμα – Τα ψάρια, τα πούρα και… τα λεφτά για την τυρόπιτα


24-11-2017 14:13

Για δίκαιη κατανομή του μερίσματος σε όσους το έχουν ανάγκη κάνει λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο twitter. Την ανάρτηση του πρωθυπουργού συνόδευε και ένα σποτ της κυβέρνησης σχετικά με την απόδοση του εφάπαξ βοηθήματος.

Ο κ. Τσίπρας έγραψε πως «το μέρισμα από τη δημοσιονομική υπεραπόδοση θα είναι για φέτος ύψους 1,4 δισ. ευρώ και θα διανεμηθεί δίκαια, στους πολίτες που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Με προτεραιότητα στους άνεργους, τους νέους, τους χαμηλοσυνταξιούχους».

Το βίντεο που ανήρτησε, δείχνει πολίτες που έχουν δυσκολία να ανταπεξέλθουν, και για τους οποίους προορίζεται το μέρισμα. Στο τέλος ακούγεται και πάλι η φράση που αξιοποιεί αυτήν την περίοδο επικοινωνιακά η κυβέρνηση «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Όπως υπενθυμίζεται από την επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργού, το μέρισμα από τη δημοσιονομική υπεραπόδοση θα είναι για φέτος ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, υπερδιπλάσιο δηλαδή, σε σχέση με πέρυσι.

Από τα 1,4 δισεκατομμύρια:

-Τα 720 εκατομμύρια θα διανεμηθούν με τη μορφή έκτακτης ενίσχυσης, η οποία θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη προς περίπου 3,4 εκατομμύρια συμπολίτες μας.

-315 εκατομμύρια θα δοθούν για την επιστροφή της παράνομης παρακράτησης των εισφορών υγείας των συνταξιούχων.

-360 εκατομμύρια στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, ώστε να καλυφθεί το κόστος των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας, που συμπεριλαμβάνονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. «Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε ότι δε θα υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους καταναλωτές το επόμενο έτος, ενώ ταυτόχρονα θα ανοίξει ο δρόμος για περαιτέρω σημαντικές μειώσεις στο ρεύμα για τους πάνω από 300.000 δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ», σημειώνεται ειδικότερα.

Πηγή: www.newsit.gr