Τσίπρας και Τσίπρας στο Μέγαρο Ηλυσίων – Πρόγευμα με τον Μακρόν


24-11-2017 11:30

Το κατώφλι του Μεγάρου των Ηλυσίων Πεδίων πέρασε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στην είσοδο τον υποδέχθηκε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με ιδιαίτερα θερμό τρόπο.

Μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ήταν και ο εξάδελφός του, Γιώργος Τσίπρας διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Μαξίμου. Το πρόγευμα εργασίας είχε προγραμματστεί εδώ και καιρό με αφορμή την μετάβαση του πρωθυπουργού στο Παρίσι όπου παρέλαβε το βραβείο Πολιτικού Σθένους. Στην συνέντευξη που παραχώρησε στην Le Figaro, ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων εξήρε το γαλλικό ενδιαφέρον για επενδύσεις.

Εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητά του ότι σύντομα θα είναι σε θέση να κάνει ανακοινώσεις για νέες συμφωνίες. «Ο μεγάλος στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να ξανακερδίσει την εργασία και για αυτό, χρειαζόμαστε επενδύσεις», είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ωστόσο ότι «άλλο πράγμα η άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και άλλο, η τήρηση της νομιμότητας».

Μεγάλες μεταρρυθμίσεις συντελούνται εξάλλου στο Δημόσιο με τη συνδρομή της γαλλικής κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό να διαβεβαιώνει για το πλήγμα κατά των διαπλεκόμενων συμφερόντων. Έτσι, δεν θα χρειάζεται πια ο επενδυτής να κάνει αυτό που έκανε για πολλά χρόνια, να δίνει δηλαδή χρήματα κάτω από το τραπέζι.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Πηγή: www.newsit.gr