Ηράκλειο: Αποκαλύψεις για την απόπειρα αυτοκτονίας 16χρονης μαθήτριας – Ο γολγοθάς που ανέβαινε μόνη


24-11-2017 9:29

Η 16χρονη μαθήτρια έκανε απόπειρα αυτοκτονίας στις τουαλέτες του σχολείου της. Κλειστά στόματα αρχίζουν να ανοίγουν…

Ποιοι ήταν οι λόγοι που έσπρωξαν ένα κορίτσι, μόλις 16 ετών, να δώσει τέλος στην ζωή του, στις τουαλέτες του σχολείου του; Το περιστατικό με την απόπειρα αυτοκτονίας της 16χρονης μαθήτριας λυκείου έχει προκαλέσει ανησυχία και προβληματισμό στην εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης. Είναι ένα περιστατικό που έχει «θορυβήσει» εκατοντάδες γονείς, οι οποίοι δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει.

Ήθελε πράγματι να δώσει τέρμα στην ζωή της ή ήταν μία αντίδραση διαμαρτυρίας στα όσα ενδεχομένως βίωνε σιωπηλά το κορίτσι; Σε κάθε περίπτωση, η 16χρονη θα πρέπει-κάτι που ήδη γίνεται-να τύχει ψυχολογικής υποστήριξης ώστε να μπορέσει να «εξορκίσει» όσα την παιδεύουν, να αισθανθεί δυνατή και να σταθεί στα πόδια της σαν ένα φυσιολογικό παιδί της ηλικίας της.

Σε σχέση με τους πιθανούς λόγους που την οδήγησαν στην απόπειρα αυτοκτονίας, έχουν ακουστεί διάφορα όπως για παράδειγμα ότι μπορεί να ένιωθε απόρριψη από μερίδα συμμαθητών της. Παράλληλα άνθρωποι που τη γνωρίζουν ανέφεραν ότι αντιμετώπιζε προβλήματα και στο σπίι της, στο οποίο ένιωθε στο περιθώριο. Από την πρώτη στιγμή ειδοποιήθηκαν οι γονείς της που βρίσκονται σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και γιατρούς, για την επόμενη μέρα του παιδιού τους.

Δεν είναι τίποτα ξεκάθαρο. Εκτιμάται όμως ότι με την κατάλληλη βοήθεια των ειδικών θα μπορέσει να «λυθεί» και να διαχειριστεί τα θέματα που την απασχολούν. Η 16χρονη, η οποία είναι κατά το ήμισυ Ελληνίδα, περιγράφεται ως ένα ευαίσθητο και εύθραυστο πλάσμα.

Μία συμμαθήτρια της την βρήκε στις τουαλέτες του σχολείου να έχει καταναλώσει χάπια, ενώ φέρεται να είχε χαράξει και τον καρπό του χεριού της με αιχμηρό αντικείμενο…

Πηγή: www.newsit.gr