"Μαστίγιο" Σόιμπλε και αντιδράσεις. "Κομμένο το twitter στη γερμανική Βουλή".


23-11-2017 23:06

Ο νέος πρόεδρος της Μπούντεσταγκ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, βάζει τους… δικούς του κανόνες στο γερμανικο κοινοβούλιο!

Γερμανοί βουλευτές διαμαρτυρήθηκαν έντονα για μια απόφαση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο νέος πρόεδρος της Μπούντεσταγκ, γνωστοποίησε την απόφασή του και προκάλεσε αντιδράσεις! Ποια ήταν αυτή; Να απαγορεύσει την αποστολή tweets από την αίθουσα του γερμανικού κοινοβουλίου.

Τι υποστηρίζει ο Σόιμπλε

Σόιμπλε

Όλα αποκαλύφθηκαν σε μια επιστολή που δημοσιεύτηκε σε γερμανικά ΜΜΕ. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας επισήμανε σε βουλευτές ότι: «Το να χρησιμοποιούν συσκευές για να φωτογραφήσουν, να αναρτούν μηνύματα στο Twitter ή να στέλνουν μηνύματα από την αίθουσα της ολομέλειας δεν είναι προσήκον προς τις διαδικασίες της Bundestag».

click4more

Παρέμβαση Σόιμπλε για το αδιέξοδο στη Γερμανία: Αναλάβετε τις ευθύνες σας!

Μπορεί οι Γερμανοί πολιτικοί να υπολείπονται των συναδέλφων τους σε άλλες χώρες στο να επικοινωνούν με τους ψηφοφόρους μέσω του Twitter, ωστόσο το εν λόγω μέτρο πυροδότησε έντονες διαμαρτυρίες.

«Αυτή δεν θα είναι η τελευταία μου κουβέντα επί του θέματος». Αυτό ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter η συντηρητική βουλευτής Ντόροθι Μπερ. Η οποία με περισσότερους από 64.000 followers βρίσκεται μεταξύ των δημοφιλέστερων προσώπων της πολιτικής σκηνής στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης στη Γερμανία.

«Μπορούμε να παρακολουθούμε τις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου σε απευθείας μετάδοση. Αλλά δεν μπορούμε να τουιτάρουμε από εκεί.» Αυτό ήταν το μήνυμα του συναδέλφου της, του κόμματος των Φιλελευθέρων, Φρανκ Σίτα.

«Μια επιστολή γραμμένη με το χέρι μέσα από την αίθουσα θα ήταν ΟΚ; Δεν βγάζει νόημα!».

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σημειώνει ότι δεν έχει διευκρινιστεί εάν αυτά τα tweet εστάλησαν μέσα από την αίθουσα της ολομέλειας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi