Σεμινάριο για γιατρούς και νοσηλευτές των φυλακών


23-11-2017 17:28

Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο, για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των φυλακών, με θέμα «Υπηρεσίες Υγείας και Ιατρική Δεοντολογία στις Φυλακές» ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη (23.11.2017), από το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης και τη συμμετοχή του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται ένα αντίστοιχο εκπαιδευτικό σεμινάριο.

Την έναρξη των εργασιών του σεμιναρίου κήρυξαν ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχιος Φυτράκης, από κοινού με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Γεώργιο Γιαννόπουλο.

Στο σεμινάριο συμμετέχουν νοσηλευτές και ειδικευμένοι ή αγροτικοί γιατροί και οδοντίατροι που ανήκουν τόσο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, όσο και στο Υπουργείο Υγείας και υπηρετούν στις 33 φυλακές της χώρας.

«Η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στις φυλακές αποτελεί σταθερή προτεραιότητα των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Υγείας. Στο παρελθόν το Συμβούλιο της Ευρώπης είχε επικρίνει τη χώρα μας για την υγειονομική περίθαλψη που προσέφερε στους κρατουμένους, είτε μέσω εκθέσεων της αρμόδιας επιτροπής ελέγχου (CPT) είτε με καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει αναπτυχθεί μια στενή συνεργασία του Υπουργείου Δικαιοσύνης με το Συμβούλιο της Ευρώπης, με στόχο τη βελτίωση του σωφρονιστικού μας συστήματος, ιδίως σε τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση προσωπικού και ο στρατηγικός σχεδιασμός» επισήμαινει το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωση του.

Παράλληλα, προσθέτει πως «το εκπαιδευτικό σεμινάριο στοχεύει στην επιμόρφωση του προσωπικού μέσα από την ανταλλαγή καλών πρακτικών. Προσκεκλημένοι ξένοι εμπειρογνώμονες, ειδικοί σε θέματα υγείας των κρατουμένων, άλλα και έλληνες γιατροί και νοσηλευτές με πολυετή προσφορά υπηρεσιών στους κρατούμενους θα συνομιλήσουν για τις υπηρεσίες υγείας και την ιατρική δεοντολογία».

Πηγή: www.newsit.gr