Κοινωνικό εισόδημα Αλληλεγγύης ΚΕΑ: Πότε γίνεται η πληρωμή


23-11-2017 12:02

Ανακοινώθηκε πότε γίνεται η πληρωμή για το Κοινωνικό εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι.

Ανακοινώθηκε ότι την Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017, γίνεται η πληρωμή δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό εισόδημα Αλληλεγγύης). Αφορά στις αιτήσεις που εγκρίθηκαν έως τις 31 Οκτωβρίου 2017.

Κοινωνικό εισόδημα Αλληλεγγύης: Ποσό, δικαιούχοι και πώς γίνεται η ΚΕΑ πληρωμή

Το ποσό των 60.479.676,89 ευρώ θα καταβληθεί σε 270.325 δικαιούχους. Αφορά συνολικά 602.824 άτομα.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών. Αυτό συμβαίνει στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά. Συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται. Μπορούν να ενημερωθούν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ (Κοινωνικό εισόδημα Αλληλεγγύης) παραμένει ανοιχτή. Σκοπός είναι οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το keaprogram.gr, εδώ.

Πηγή: www.newsit.gr