ΣΥΡΙΖΑ: "Ο φαιδρός Άδωνις Γεωργιάδης άφησε τις τηλεπωλήσεις…"


22-11-2017 22:05

Μια συνέντευξη που έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε γερμανικό περιοδικό στάθηκε η αφορμή για σφοδρή κριτική από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Το γερμανικό περιοδικό FOCUS δημοσίευσε ένα άρθρο υπό τον εξής τίτλο: «Ελληνική κρίση – Έκκληση στην Ευρώπη». Πρόκειται για δηλώσεις που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Δηλώσεις που προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Άδωνις Γεωργιάδης, η Ευρώπη είναι συνυπεύθυνη για την αδύναμη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

«Η ΕΕ παραβίασε κανόνες προς όφελος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε κρίσιμες περιπτώσεις και τον άφησε να κάνει ό,τι θέλει». Για παράδειγμα, ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ανακάλεσε τον περασμένο Αύγουστο μέτρο για την απελευθέρωση της αγοράς σε δομές φροντίδας υγείας.

Μέτρο το οποίο είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ως αποτέλεσμα, χάθηκαν πολλές θέσεις εργασίας. «Το αντίθετο δηλαδή αυτού που χρειάζεται η Ελλάδα».

Όπως επίσης είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με το άθρο στο FOCUS, η Ευρώπη είναι συνυπεύθυνη για το ότι η χώρα δεν ανακάμπτει. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απηύθυνε και την εξής έκκληση: «Πρέπει να συμφωνήσουμε σε μία πολιτική που θα παρέχει ευημερία στον ελληνικό λαό».

Άδωνις Γεωργιάδης δίνει συνέντευξη, ΣΥΡΙΖΑ… πυροβολεί

Οι δηλώσεις αυτές του κ. Γεωργιάδη προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος τον χαρακτηρίζει «ατζέντη επιχειρηματικών συμφερόντων«.

Του καταλογίζει, μάλιστα, ότι «ξεπερνά τα δικά του όρια της φαιδρότητας«.

ΣΥΡΙΖΑ

Ειδικότερα, σε σχόλιο με υψηλούς τόνους που εξέδωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, κ. Α. Γεωργιάδης ξεπερνά, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τα δικά του όρια της φαιδρότητας. Με τις δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό Focus, φέρεται να εγκαλεί το σύνολο της Ε.Ε., ότι δήθεν παραβιάζει κανόνες προς όφελος του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα. Δεν διστάζει, δηλαδή, να ζητά μια σκληρότερη στάση της ΕΕ απέναντι στην χώρα…».

Προσθέτει ότι επίσης και «οι φερόμενες δηλώσεις του σχετικά με την μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμας Φροντίδας Υγείας είναι αποκαλυπτικές για την άποψη της ΝΔ για την Δημόσια Υγεία, η οποία δεν είναι κοινωνικό δικαίωμα, στο οποίο όλοι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν πρόσβαση, αλλά εμπόρευμα, η αγορά του οποίου θα πρέπει να απελευθερωθεί».

Κατόπιν αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει: «Φαίνεται ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ άφησε τις τηλεπωλήσεις, για να αφοσιωθεί με όλες του τις δυνάμεις στο έργο του ατζέντη επιχειρηματικών συμφερόντων«.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Πηγή: www.newsit.gr