Βρήκαν κλεμμένα ημερολόγια του Τζον Λένον


22-11-2017 14:26

Δεκάδες προσωπικά αντικείμενα του Τζον Λένον που βρέθηκαν πρόσφατα στο Βερολίνο. Είχαν κλαπεί το 2006 από τον πρώην σοφέρ της Γιόκο Όνο, ο οποίος κρύβεται στην Τουρκία.

«Θεωρούμε ότι είναι ο ένοχος και αυτός που έκλεψε τα αντικείμενα», δήλωσε εκπρόσωπος της δικαστικής αστυνομίας του Βερολίνου σε συνέντευξη Τύπου. Τον περασμένο Ιούλιο, 86 αντικείμενα, ανάμεσά τους προσωπικά ημερολόγια, δύο ζευγάρια γυαλιά, ένα σημειωματάριο και μια ταμπακιέρα του πρώην Σκαθαριού Τζον Λένον, κατασχέθηκαν στη γερμανική πρωτεύουσα.

Ο άνθρωπος που φέρεται να έκανε την κλοπή, ο Κοράλ Καρσάν, ήταν ο προσωπικός οδηγός της χήρας του τραγουδιστή μεταξύ 1995 και 2006. Το 2006 η Γιόκο Όνο έπεσε θύμα ληστείας στη Νέα Υόρκη. Της έκλεψαν διάφορα αντικείμενα του Τζον Λένον.

Τα αντικείμενα μεταφέρθηκαν αρχικά μέσω Τουρκίας πριν προωθηθούν στο Βερολίνο «πιθανόν το 2013 ή το 2014». Αυτό ανέφερε η γενική εισαγγελέας του Βερολίνου Σουζάν Βέτλι.

Συνέλαβαν τον ύποπτο που έκρυβε αντικείμενα του Τζον Λένον

Τη Δευτέρα, η αστυνομία του Βερολίνου συνέλαβε έναν 58χρονο ως ύποπτο ότι κρύβει κλεμμένα προσωπικά είδη του Λένον. Άλλα προσωπικά αντικείμενα του Τζον Λένον βρέθηκαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του.

Ο Γερμανός με τουρκική καταγωγή έχει προφυλακιστεί, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν τη σχέση μεταξύ αυτού και του πρώην σοφέρ.

Το 2007, ο Καρσάν είχε καταδικαστεί στις ΗΠΑ σε φυλάκιση 60 ημερών για άλλη υπόθεση. Συγκεκριμένα γιατί προσπάθησε να αποσπάσει με εκβιασμό χιλιάδες ευρώ από τη Γιόκο Όνο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Θρυλική μορφή των Beatles μαζί με τον Πολ Μακ Κάρτνεϊ, ο Τζον Λένον έπεσε νεκρός από τις σφαίρες ενός ψυχικά διαταραγμένου θαυμαστή του στη Νέα Υόρκη το 1980.

Ένα από τα δερμάτινα σακάκια του πωλήθηκε αντί 10.400 στερλινών (11.700 ευρώ) σε δημοπρασία στη Βρετανία τον Φεβρουάριο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ