ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η Δούρου υπέγραψε τον καθαρισμό των ρεμάτων… όταν είχαν ήδη πνιγεί οι άνθρωποι!


22-11-2017 13:07
Απίστευτη ολιγωρία της διοίκησης Δούρου την οποία έσπευσε να καλύψει την ώρα που οι κάτοικοι της Μάνδρας και της Νέας Περάμου έδιναν αγώνα για να κρατηθούν στη ζωή!

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, υπέγραψε τη σύμβαση του καθαρισμού ρεμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, προϋπολογισμού 277.000 ευρώ, την Τετάρτη 15/11/2017 και ενώ Νέα Πέραμος και Μάνδρα βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ από την φονική καταστροφή που εξελισσόταν από τα ξημερώματα της ημέρας εκείνης.

Εν τω μεταξύ όμως η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής είχε λάβει τη σχετική απόφαση έγκρισης της σύμβασης αυτής από τις 27 Σεπτεμβρίου! Δηλαδή πριν από ενάμισι μήνα!
dourou eggrafo 1
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις φωτιές στη βορειοανατολική Αττική είχαν μεν διατεθεί χρήματα για τον καθαρισμό των ρεμάτων της ανατολικής Αττικής αλλά αυτά είχαν «πάει» στη βορειοανατολική Αττική, λόγω της κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των Δημοτικών Ενοτήτων Καλάμου και Καπανδριτίου του Δήμου Ωρωπού και της Δημοτικής Ενότητας Βαρνάβα του Δήμου Μαραθώνα, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, στις 14 Αυγούστου.
Και βέβαια από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα είτε στην περίπτωση της υπερχείλισης του ρέματος στη γέφυρα Πετρέζας στα Σπάτα είτε σε αυτήν της πλημμύρας στην οδό Απειράνθου στο Λαγονήσι!

Το εξίσου εξοργιστικό όμως είναι ότι με βάση τη σύμβαση που υπέγραψε ο κα Δούρου και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας του έργου, αυτή (σ.σ.: η εταιρεία) είναι υποχρεωμένη «να εκτελέσει και να αποπερατώσει την παροχή υπηρεσιών μέσα σε προθεσμία τριών μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της παρούσας σύμβασης» .
Με δεδομένο ότι η σύμβαση υπεγράφη στις 15 Νοεμβρίου, η ανάδοχος εταιρεία οφείλει να καθαρίσει τα ρέματα μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2018!
dourou eggrafo 2
Και ενώ το μεσημέρι της Τετάρτης η κα Δούρου υπέγραψε την παραπάνω σύμβαση, το απόγευμα της ίδιας ημέρας έσπευσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες για τους θανάτους και την καταστροφή περιουσιών από τη φονική καταιγίδα στην περιοχή της Μάνδρας και της Ν. Περάμου!