Χαμός και… διακοπή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για τις πλημμύρες. "Ντου" από μέλη του ΠΑΜΕ


21-11-2017 19:03

Χαμός έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, όταν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εισέβαλαν μέλη του ΠΑΜΕ.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ φώναζαν συνθήματα, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να διακοπεί.

 

Να σημειώσουμε, πως τα συνδικάτα της Αττικής είχαν προγραμματίσει για σήμερα Τρίτη στις 15:30 το μεσημέρι, παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, διεκδικώντας άμεσα μέτρα για την ανακούφιση και προστασία των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Δυτική Αττική.

Δριμύ κατηγορώ από Πατούλη

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην περιφερειάρχη, με αφορμή την επιστολή της Ρένας Δούρου προς τους δημάρχους της Αττικής με την οποία τους καλούσε να αναλογιστούν -και αυτοί- τις ευθύνες τους για την καταστροφή στη Δυτική Αττική.

Η επιστολή αυτή «θα μπορούσε να είναι το απολογητικό υπόμνημα της στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ίδιου της του εαυτού», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης και τονίζει μεταξύ άλλων:

«Επρεπε να μεσολαβήσει μια προεκλογική περίοδος , να συμπληρωθούν τρία χρόνια θητείας της στην Περιφέρεια Αττικής και να χαθούν είκοσι ανθρώπινες ζωές, για να αντιληφθεί τελικά ότι απαιτούνται πάνω από 8 χρόνια για να ολοκληρωθούν μεγάλα έργα, σαν αυτά που αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία». Πλέον όμως, προσθέτει, «νιώθει στο πετσί της ότι οι μεγαλοστομίες και τα ψέματα έχουν πολύ κοντά ποδάρια».

Καταλογίζοντας βαρύτατες ευθύνες προσωπικά στην κυρία Δούρου για την δραματική καθυστέρηση στην υλοποίηση των αντιπλήμμυρικών έργων, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ την κατηγορεί ότι δεν μπόρεσε να ζητήσει συγγνώμη ούτε από τους πολίτες, «των οποίων υφάρπαξε την ψήφο λέγοντας τους ψέματα», ούτε από τους δημάρχους, «τους οποίους έβαλε κι αυτούς στο κάδρο» των ευθυνών για τις καταστροφές που έγιναν».

Ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει την  ανάγκη να υπάρξει άμεσα μια γενναία μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους, με μεταβίβαση πόρων, αρμοδιοτήτων κι ευθυνών από το Κεντρικό Κράτος προς τους Δήμους, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη.

«Δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία για καμία καθυστέρηση. Οι πολίτες κουράστηκαν να παρακολουθούν το γαϊτανάκι ευθυνών μεταξύ Κεντρικού Κράτους, Περιφερειών και Δασαρχών και στο ενδιάμεσο , να χάνονται ζωές αθώων πολιτών. Ως εδώ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: www.newsit.gr