Παρέμβαση της Κομισιόν για την "καραντίνα" Ελλήνων στα γερμανικά αεροδρόμια


21-11-2017 15:45

Μετά το σάλο για τους ελέγχους που γίνονται σε Έλληνες επιβάτες πτήσεων που φτάνουν στη Γερμανία, ήρθε και η παρέμβαση της Κομισιόν. Και την Τετάρτη (22.11.2017) θα γίνει τριμερής συνάντηση υπό την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η… «καραντίνα» στην οποία έχουν υποβάλει τους Έλληνες οι Γερμανοί με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Και η Κομισιόν θα… καθίσει στο ίδιο τραπέζι Ελλάδα και Γερμανία.

Τριμερής στις Βρυξέλλες

Το ζήτημα των επισταμένων ελέγχων των επιβατών από Ελλάδα στα γερμανικά αεροδρόμια θα συζητηθεί αύριο σε τριμερή συνάντηση. Θα συμμετάσχουν εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ελλάδας και της Γερμανίας, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδια για τη μεταναστευτική πολιτική Νατάσα Μπερτό.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν υποστήριξε ότι η Γερμανία είναι μία από τις χώρες που έχουν επαναφέρει προσωρινά τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα και συγκεκριμένα στις πτήσεις από Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος της παράτυπης μετανάστευσης.

«Η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τις διαβεβαιώσεις που έχει λάβει από τη Γερμανία ότι τα εν λόγω μέτρα είναι στοχευμένα και περιορισμένα στα αυστηρώς αναγκαία προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια πολιτική και η εσωτερική ασφάλεια, ενώ ο αντίκτυπος στην ελεύθερη μετακίνηση θα είναι μικρός», δήλωσε η Ν. Μπερτό.

Επίσης, ανέφερε ότι η Ελλάδα και η Γερμανία συνεργάζονται στενά και στο πλαίσιο αυτό μετά από επαφές που είχε η Επιτροπή σε πολιτικό επίπεδο, θα διεξαχθεί αύριο τριμερής συνάντηση μεταξύ εμπειρογνωμόνων από την Επιτροπή, Ελλάδα και Γερμανία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ